Судар осам возила, 10 повријеђених

Недалеко од места Предејане догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој је учествовало шест возила, а повређено је десет људи, међу којима има и деце јављају српски медији.

Србија 20.01.2015 | 22:45
Судар осам возила, 10 повријеђених

У удесу који се догодио око 15 сати, на ауто-путу Београд-Скопље, учествовали су један камион, један комби и шест аутомобила. Нико од повређених, на срећу, није животно угрожен.

До судара је дошло највероватније због магле и слабије видљивости на путу, али и због грешке возача, који нису држали одстојање између возила.

Дежурни лекар у служби Ургентног центра Опште болнице у Лесковцу Томислав Грујевски рекао је за агенцију Бета да су пацијенти довезени возилом Хитне помоћí послати на снимање.

"Мајку са двоје деце смо из путничког аутомобила морали да извлачимо дизалицом. Требало нам је сат и по времена. Овако језиву слику нисмо видели дуго", рекао је за Јужне вести лекар Хитне помоћи из Владичиног Хана Иван Марковић.

"У току је дијагностика и не могу да прецизирам о каквим повредама се ради. Има прелома и нагњечења. Битно је да, како ствари стоје, нема животно угрожених", рекао је за Јужне вести дежурни лекар Ургентног центра лесковачке болнице Томислав Грујевски.

Међу повређенима су возач камиона који је изгубио контролу над возилом, као и возач комбија.

По наводима очевидаца, до ланчаног судара дошло је када је камион који је долазио из правца Лесковца скренуо на супротну стану коловоза, ударио у комби, затим у камион који је превозио трупце, одбио се и продужио даље.

Аутомобил БМW који је долазио из супротног правца ударио је у камион и подвукао се испод њега, а на њих је потом налетело још једно возило.

"БМW је у потпуности смрскан", рекао је Бети један сведок удеса и додао да су у њему били заробљени једна жена и једно дете, којима су у помоћ притекли ватрогасци и лекари Хитне помоћи.

У спасавању људи из возила учествовало је 14 ватрогасаца са пет возила из Лесковца, Владичиног Хана и Врања.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сноуден

21.01.2015 08:14

Једино у србији и БиХ нема забране за камионе зато се овакво несто и догадја људи преуморни гоне их газде нон стоп за мале паре морају строзије казне за фирме увести одмах.

ОДГОВОРИТЕ