Спасао жену коју је запалио бивши муж

Два пута сам лавором воде гасио жену која је горела на другом спрату.

Србија 19.01.2015 | 19:50
Спасао жену коју је запалио бивши муж

Да сам дошао минут касније, изгорела би. Извадио сам јој језик и ставио је да лежи на стомаку да се не би угушила - прича херој из Батајнице Милан Добрић (35), пошто је прексиноћ спасао Свјетлану Урошевић (45), коју је бивши муж Радан Урошевић (51) покушао да убије тако што ју је полио разређивачем, а онда запалио.

Свјетлана има опекотине на 50 одсто коже и налази се Клиници за пластичну хирургију где се лекари боре за њен живот. Полиција је ухапсила Радана у његовом стану и он је, сазнајемо, признао злочин.

Станари зграде у Улици светог Серафина Саровског 3 у Батајници и јуче су били у шоку због зверског напада у комшилуку.

- Све се догодило око поноћи. Чуо сам три јака ударца и изашао у ходник да видим шта се догађа. Када сам сишао на други спрат, видео сам у ходнику жену којој су горела леђа, потиљак и груди. Викала је: „Горим, горим”. Одмах сам отрчао до свог стана на четвртом спрату и сипао воду у лавор. Толико сам журио, да сам пао пред женом, али срећом нисам просуо воду из лавора. Призор је био језив - прича Милан.

Добрић истиче да му је било потребно још воде да би угасио несрећну жену буктињу.

- Када сам је полио први пут, дотакао сам је, а ватра ми се буквално лепила за руке. Мирис је био специфичан. Ударао сам комшијама по вратима да ми дају воде да се не бих опет пео у стан. Један је отворио врата и дао ми његов лавор с водом. Полио сам је и други пут. Жена је била све време свесна, покушала је нешто и да ми каже. Молим бога само да преживи - истиче Милан, и додаје да се Свјетлана доселила у зграду пре три месеца и да је није познавао.

Како каже Добрић, дим је био огроман.

- Прст пред оком нисам видео. Комшија је звао ватрогасце и Хитну помоћ. Почео сам да се гушим у ходнику. На срећу, убрзо су стигли ватрогасци. Десет минута сам искашљавао црнило. Толико сам био под адреналином да бих голим рукама задавио зликовца да сам га затекао - наглашава Милан.

Како би уклонили дим, ватрогасци су морали да разбију стакла у згради.
Свјетлана је била сама у стану, Радан јој је провалио улазна врата, полио ју је разређивачем, запалио и побегао.

Свјетлана је последња три месеца радила у роштиљници недалеко од стана у Батајници.
- Била је добар радник. Није се жалила на послу, а и ми се не мешамо радницима у приватан живот. Знам само да има двоје пунолетне деце која не живе с њом - каже власник роштиљнице где је Свјетлана радила.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добри цовјеце

19.01.2015 21:04

Кад би сви били као ти залости не би било на Свијету. Она је мајка и неције дјете те се њој и тако изнаказеној неко радује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

19.01.2015 21:29

Ово је страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

20.01.2015 14:43

Свака част људино код Бога си заслужио најбоље такве шансе људима се дешавају ријетко у животу да додју И ситуацију да имају шансу да неком спасе живот то је права ствар нешто највеће на свијету, барем за мене .

ОДГОВОРИТЕ