Америчка амбасадорка у волонтерској акцији

У Дому за старија лица у Источном Сарајеву данас је одржана волонтерска акција у оквиру које је подијељена храна, као и поклони корисницима ове останове. Поред волонтера који су организатори ове акције, дружењу са
старим лицима прикључила се и нови амбасадор Сједињених Америчких Држава у БиХ Морин Елизабет Кормак, са кћерком Маргарет.

Босна и Херцеговина 19.01.2015 | 17:40
Америчка амбасадорка у волонтерској акцији

Учествујући у волонтерској акцији са младима из БиХ, Кормак је поручила да се на овај начин ставља у фокус најважнији облик демократије, а то је улога цивилног друштва, када људи брину једни о другима и када једни другима помажу с циљем остварења заједничког добра.

Кормак је упутила и позив за учешће у волонтерским акцијама широм БиХ.

"У 2015. години обиљежава се 20 година од успоставе мира у БиХ. Овај велики догађај потврда је за грађане ове земље који су заједно у миру радили на изградњи БиХ и зато сматрам да је најбољи начин да се то постигнуће обиљежи, да се на грађане БиХ апелује да и даље буду активни у помагању својим заједницама", истиче Кормак.

У акцији подјеле ручка и поклона корисницима Дома за старија лица у Источном Сарајеву учествовало је 25 волонтера из три организације, а организатор је Удружење "Мотус адулесценти", чији су чланови поручили да су хтјели да кроз свој добровољни рад покажу да стара лица нису и не требају бити заборављена.

У Дому за старија лица тренутно борави 135 лица. Корисници Дома кажу да им пријају посјете и да им значе волонтерске акције које се организују у овој установи.

"Свака посјета овим људима добро дође, да знају да друштво води рачуна о њима", истиче директор Дома за старија лица Љубица Берибак.

Поред организатора, Удружења "Мотус адулесценти", акцији у Дому за стара лица прикључили су се и волонтери програма "Yоутх лидерсхип", Центра "Цивитас" и Мреже невладиних организација Републике Српске.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ццц

19.01.2015 17:25

Ах...та демократија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

19.01.2015 18:51

Што не оде у колективни центар или јавну кухињу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е, Господјо моја!

19.01.2015 18:54

Нема веце радости него нахранити старог и дјете. Вјерујем да Вам се срце испунило топлином.

ОДГОВОРИТЕ