Гласање за градоначелника Грачанице

У Грачаници се данас одржавају избори за градоначелника а до сада су на њима гласала и два од четири кандидата за градонацелника.

Србија 18.01.2015 | 13:51
Гласање за градоначелника Грачанице

Кандидат Нове партије Косова (НПК) Драгиша Мирић гласао је на једином бирачком месту у селу Батуше у 9 цати док је Владета Костиц, лидер Граданске иницијативе Српска гласао је у 10 сати на бирацком месту у Лепини.

Гласање и на овим бирацким местима протице регуларно, а испред школа у којима се одвија изборни процес присутни су припадици полиције и Кфора који се брину о безбедности.

Гласање за градоначелника Грачанице одвија се у 10 бирачких центара са 27 бирацких места. Биралишта
"Сва бирачка места су отворена тачно у седам сати. Никаквих проблема током отварања бирачких места није било. Сав материјал неопходан за гласање стигао је на време, тако да ништа не недостаје", рекао је за Радио КиМ члан ЦИК Ненад Рикало.

Рикало је раније рекао да гласачи, као и на прошлим локалним и парламентарним изборима на Косову, могу да гласају с важећим личним документима које су издали МУП Косова и МУП Србије.

Бирачка места на територији општине Грацаница затварају се у 19 сати.

Уколико један од цетворице кандидата освоји више од 50 одсто гласова, добиће изборе у првом кругу. Ако се то не догоди, биће организован други круг гласања.

ЦИК је обавестио да це сваких три до четира сата имати конеференције за медије како би јавност обавестили о процесу избора за градоначелника у Грацаници.

На 27 бирачких места 22.229 грађана с правом гласа моћи ће да се определе између четири кандидата: Владета Костић, испред Грађанске Иницијативе "Српска", Шаип Бериша испред ДСК, Драгиша Мирић из НПК и Ненад Рашић из ПДС.

ЦИК је саопштио да је за изборе у Грачаници акредитовано 388 посматрача.

Превремени избори за градоначелника Грачанице одржавају се због тога што је бивши градоначелник Бранимир Стојановић именован на функцију заменика премијера владе Косова.

Коментари / 0

Оставите коментар