Србија никада неће одустати од Космета

Министар Србије за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин рекао је вечерас да Србија никада неће одустати од Косова и Метохије, док је народни посланик Владимир Ðукановић истакао да Србија добрим делом враћа суверенитет на Косово и Метохију.

Србија 18.01.2015 | 10:47
Србија никада неће одустати од Космета

Говорећи о посети премијера Александра Вучића Косову и Метохији, Вулин је рекао да је председник Вучић урадио нешто што деценијама председници владе нису урадили.

У медијима је посета окарактерисана као историјска, а Вулин је гостујући у емисији “Панорама” Студија Б, рекао да је писање приштинских медија очекивано.

"Није изненађење да приштински медији ово доживљавају као доказ да је Србија на КиМ, да је ту, присутна је и не мисли да оде. У праву су, Србија поштује своје обавезе, поштује Бриселски споразум, али никад нисмо рекли да ћемо признати Косово, да ћемо одустати од Косова", рекао је Вулин.

Он је подсетио на Резолуцију 1244, којом ми нисмо власт на КиМ, што смо, како каже, прихватили, али никад нисмо прихватили ни рекли да ћемо престати да будемо на КиМ.

Ðукановић је, гостујући у истој емисији, рекао да Србија добрим делом враћа суверенитет на КиМ.

"Свидело се то некоме или не али тамо почињу да функционишу помало и наши закони и почињу полако да се Срби подижу да траже Републику Србију. Председник Владе Србије открива споменик краљу Милутину, то нису мале ствари, за тај народ", рекао је Ðукановић.

Он сматра да је Србија водила мудру политику када је у питању Косово и Метохија.

"Мудром политиком, од када је потписан Бриселски споразум, дошли смо до тога да данас шесторица министара могу да оду на КиМ и да докажу да је суверенитет Србије бар у неком делу испоштован", рекао је Ðукановић.

Говорећи о дешавањима у вези са "Трепчом" и Предлогом измена и допуна Закона о јавним предузећима, који је косовска влада усвојила 14. јануара, а омогућава да комбинат Трепча пређе у власништво Косова, Вулин је рекао да Србија тражи од партнера из међународне заједнице да се дешавања у вези са "Трепчом" зауставе и врате на почетни положај и да се све реши за столом.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

xxл

18.01.2015 09:52

Ни Грцка никад није одустала од Македоније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книндза

18.01.2015 11:27

А од Крајине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бутросс гали

18.01.2015 12:57

Нормално да србија неце тек тако оставити КиМ на миру јер Трепца је златна кока

ОДГОВОРИТЕ
Name

прпрок мухамед

18.01.2015 18:19

То је Тито давно продао и преписао јадан народ на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

19.01.2015 00:24

Давно је Србија дигла руке...

ОДГОВОРИТЕ