Ухапшен члан банде "Герерос унидос"

Мексичка полиција ухапсила је Фелипеа Родригеза, члана криминалне банде "Герерос унидос", оптуженог да је учествовао у убиству 43 студента у граду Игуала у септембру прошле године.

Свијет 17.01.2015 | 11:59
Ухапшен члан банде "Герерос унидос"

Родригез је наредио члановима банде "Герерос унидос" да спале тијела и одјећу жртава како би сакрили доказе, саопштено је из тужилаштва.

Фелипе Родригез, познат и под надимком "Четка", ухапшен је у граду Хиутепек, 90 километара јужно од Мексико Ситија.

Врховни тужилац Хесус Муриљо Карам идентификовао је Родригеза као члана банде који је наредио спаљивање тијела и одјеће жртава у оближњој депонији, а остаци су бачени у поток, пренио је Би-Би-Си.

"Његова намјера била је уништење свих доказа убиства", рекао је Карам.

Више од 90 људи, већином припадника локалне полиције у југозападној држави Гереро, приведено је до сада у вези са овим случајем.

Припадници банде признали су убиство 43 студента и спаљивање тијела након што им је речено да су студенти чланови супарничке банде.

Полиција је ухапсила 43 студента Учитељског факултета, који су протестовали у Игуали 26. септембра, и предала их нарко-банди, која их је убила, а њихова тијела спалила. Само један студент идентификован је од нагорјелих остатака костију.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

17.01.2015 11:05

Кад це бити ухапсен неко из "Лактаског клана", не интересују ме много ови преко баре?

ОДГОВОРИТЕ