Спремни да говоре о злочинима над Србима у Возући

Потпредсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо изјавио је да су поједини некадашњи припадници такозване Армије БиХ спремни да свједоче о ратним злочинима над Србима на подручју Возуће 1995. године, на шта се односи и дио документације коју је он предао Тужилаштву БиХ.

Босна и Херцеговина 17.01.2015 | 11:01
Спремни да говоре о злочинима над Србима у Возући

Кебо је додао да је, након што је предао обимну документацију Тужилаштву, много људи одлучило да проговори о злочинима, наводећи да је ријеч о свједоцима који су присуствовали ситуацијама у којима су муџахедини одрубљивали главе српским војницима.

Он је за "Прес Република Српска" истакао да су међу свједоцима људи који су одбили да учествују у покољу заробљеника, те да неки од њих говоре да су их тјерали да гледају како одсијецају главе Србима, због чега су многи чак падали у несвијест.

Кебо страхује да ће након што Тужилаштву БиХ поднесе списак имена ових свједока услиједити велики притисци с врха власти, напомињући да се већ сада покушава документација од 6.000 страница доказа о ратним злочинима свести на само неколико страница.

Он је оцијенио да би Тужилаштво БиХ, усљед огромних политичких притисака, могло олако да "пређе преко свега", али да ће уколико до тога дође, обавијестити међународне институције.

"Очекујем да ће живи свједоци напокон освијестити јавност у ФБиХ, гдје се годинама прикривају најстрашнији злочини одреда `Ел муџахид` почињени над Србима у Возући", истакао је Кебо.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

немања

17.01.2015 10:04

Напокон, ако буде исло као сто треба, пола садасњег руководства БиХ, из реда Босњацког народа, це заврсити у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ немања

17.01.2015 10:33

И Кебу треба затворити. Сто је сутио до сада, због власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

17.01.2015 11:17

Познавајуци судство у БиХ, ја мислим да не треба да се секирају ове које оптузују. Нема од тога ниста, све сто се прица они то вец знају имају документацију свједоке и ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

леми

17.01.2015 12:15

Кебо јел то онај пјевац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

17.01.2015 16:55

А шта је са Зеницом и околином ко је тамо убијо православни народ што о томе нико непише?

ОДГОВОРИТЕ
Name

озренац

17.01.2015 19:07

Ста су зла направили немогу до краја зивота одлезат казну то нај висе ми озренци знамо

ОДГОВОРИТЕ