Штајнмајерова порука: Ухватите се посла!

Франк - Валтер Штајнмајер, министар спољних послова Њемачке и Филип Хамонд, министар спољних послова Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске, обратили су се данас члановима Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

 

Босна и Херцеговина 16.01.2015 | 15:11
Штајнмајерова порука: Ухватите се посла!

"Ухватите се посла! Грађани желе да се сузбије корупција, желе посао, реформе и наду у бољу будућност", казао је Штајнмајер. Истакао је и да је ЕУ спремна помоћи БиХ, али да политичари у БиХ требају да се договоре и заједнички раде.

Хамонд је такође поручио парламентарцима да је све у њиховим рукама и да морају заједно радити како би обезбједили бољи живот грађанима БиХ, отворили нова радна мјеста и провели социо-економске реформе.

"Успјех ће сада зависити од онога што чини или не чини БиХ, тј. њене политичке вође. Овдје, у парламенту, ви имате главну улогу. Министар и ја смо иницирали то јер разумијемо да изазови у БиХ траже проширење програма реформи. Протести грађана прије скоро годину дана су у фокус јасно ставили питања стабилизације привреде, стварања радних мјеста, јачања владавине закона. Наш приједлог у Берлину је био да ако је нова влада у стању да покаже способност да оствари напредак, онда ми треба да одговоримо. Што се више уради на терену у БиХ, то има више напретка. Сада је тренутак за лидерство, вријеме да се искористи прилика коју ЕУ нуди БиХ, вријеме да се грађанима БиХ да нада и да се у регији створи стабилност", закључио је Хамонд.

С обзиром да више не вјерују усменим обећањима, од политичара траже да потпишу документ којим се обавезују да ће провести реформе.

Подсјетимо, министри спољних послова Велике Британије и Њемачке, Филип Хамонд и Франк-Валтер Штајнмајер стигли су данас у посјету БиХ. Због велике магле слетјели су на Аеродром у Мостар, а не у Сарајево.

Хамонд се састао данас у Сарајеву са замјеником предсједавајућег Савјета министара и министром спољних послова БиХ Златком Лагумџијом.

Након обраћања члановима Парламента министри ће се сусрести с члановима Предсједништва БиХ, а у 16 сати најављена је конференција за медије.

Извор: Н1

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

сирогојно

16.01.2015 14:26

Говорили они њима ил букви исто је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмарк

16.01.2015 14:48

Чуј колеге Штајнмајера, "Ухватите се посла!" Таман посла. Никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брдовита Херцеговина

16.01.2015 14:52

"Због велике магле слетјели су на Аеродром у Мостар, а не у Сарајево." Требали би се ти министри спољних послова сјетити министра спољних послова Македоније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

16.01.2015 14:59

Стајнеру ниста од твојих порука њима. Они не разумију то . Они разумију само силу. Стајенру смјени ове насе манипулаторе и лопове и доведи немце да нас воде сигурно би нам било боље него са овим насим домацим лоповима и криминалцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нажалост

16.01.2015 15:00

Господо, све сте у праву али њима не одговара уређен систем већ правна анархија коју су осмислили и провели Селмани, Баје, Шкрбићи, Шпирићи и остали кумови... Њихова парола је ШТО ГОРЕ ЗА НАРОД БОЉЕ ЗА ЊИХ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

еко

16.01.2015 15:15

Стајнмајеру, објасните насим политицарима за колико времена у Њемацкој цовјек купи фирму, куцу, стан, 3 аута... Иако је плата 3000 Евра... Не мозе ни за сто година. А код нас мозе један директор за пола године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

деки пд

16.01.2015 15:15

Ако им руке не заврнете и не пукнете коју пљеску неце те ријеци допријети до њиховог мозга. Они вас слусају ста прицате и контају како и колико би се могло сврнути пара из тих фондова у њихове дзепове. Брига њих за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

16.01.2015 15:49

Доста је нас нас Баја обањивао рјецима о РСу како је само он заститар. Једно су прице,а сад мора ставити потпис, због тога је он био код Вуцица. Ако не потписе одосмо сви у блокаду заједно са својим заститаром и РС це бити изолована и ниста од кредита ММФа. Потегни сад Бајуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

16.01.2015 16:03

А не спомињу спровођење пресуде "Сејдић-Финци" и тко је крив за неспровођење исте.Како створити услове за економски развој,кад нису створени услови за помирење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ливадски мед

16.01.2015 16:33

Ех, госн Штајнмајер, кога ви фарбате, дајете им сваки мјесец пара колико им треба да глуме државу, а нас фолирате да од њих очекујете да нешто као раде. Док је вас и ММФа нема овдје ни рада ни реда. Само ливада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ваше име и презиме

16.01.2015 17:46

Напретка нема док Бакир сања бабину БиХ. Ко вјерује да је њему стало да напретка Срба тај је неопјевана б.... М. Додик би требао коначно да почне да решава економске проблеме који су огромни. Ако не зна како нека се склони. И да, ни једну надлежност не пренијети на БиХ јер и оно што смо дали од тога немамо ама баш никакве користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лиси

16.01.2015 17:49

Цак и у говору господе министара из иностранства се осјеца јака доза песимизма, као и у свему сто се везује за Босну и Херцеговину. А она тиња, понизена, цекајуци да неко несто лијепо о њој и њеним народима казе. Никада нисам ниста коментарисао, али ево сада: Нисмо ниста ни бољи ни гори од других народа, само нам се десила и десава несреца која се зове политика. Кад ум људи који зиве на овим просторима сазри да одвоји добро од лосег, и добро превлада над злом-онда це и она (Босна) бити поносна и просперитетна. Поцните од себе самих, бирајте у будуце добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ-васе име и презиме

16.01.2015 18:10

Нема Бакира у РС-у,па твој Додо никако да поправи ситуацију.Мозда би поправио кад би тебе безименог узео за економског савјетника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоцо Лоцо

16.01.2015 18:46

РЕ: сирогојно. Немој тако, од букве имаш макар неку корист..!!!! Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

16.01.2015 20:28

Док су ови говорили наши само климали главом и говорили yес yес, а чим ови окрену леђа и наши ће по старом. Претакање из шупљег у празно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиротановиц

16.01.2015 22:12

Да су се они хтјели прихватати посла, неби постајали политицари.

ОДГОВОРИТЕ