Случај Огњеновић: Сумњиве трансакције у пет држава

У току истраге биће испитане новчане трансакције Небојше и Јелене Огњановић преко банака из Канаде, БиХ, Хрватске, Мађарске и Аустрије, сазнаје „Блиц“.

Србија 13.01.2015 | 11:00
Случај Огњеновић: Сумњиве трансакције у пет држава

Покретањем тужилачке истраге отворио се низ нових могућности за истрагу, које раније полицији нису биле доступне без налога вишег тужиоца.

- Правци истраге се сада проширују и биће истражени сви токови новца Небојше и Јелене Огњановић, који потиче од добротворних донација за операцију њихове ћерке Тијане. Проверићемо рачуне и трансакције у Босни и Херцеговини и Хрватској, али и Канади, Мађарској и Аустрији. Постоје трагови трансакција до којих је полиција дошла, али ће све то сада по налогу тужиоца бити до детаља испитано - каже за „Блиц“ извор из истраге.

Тужилац ће врло брзо саслушати Огњановиће, поготово Јелену, која се у досадашњим саслушањима бранила ћутањем.

- Осим њих, следе саслушања свих који су учествовали у прикупљању новца, свих који су евентуално знали за тајне рачуне Огњановића у иностранству и оних који су помогли да рачуне отворе у Српској банци - додаје наш извор.

Небојша и даље ради у МУП
Небојша Огњановић, упркос кривичној пријави која је против њега и супруге Јелене подигнута због преваре и прања новца, и даље обавља посао у МУП-у. Он је запослен у Управи сектора за аналитику и информационе технологије. Како сазнајемо, његов шеф Слободан Недељковић тражио је мишљење тужиоца о томе да ли би га требало суспендовати или на други начин удаљити с посла.

На рачуну Огњановића у Српској банци тренутно има 100.000 долара и 7.400 евра. Полиција је та средства пронашла након опсежне истраге иако су родитељи преминуле Тијане тврдили да, осим рачуна у Комерцијалној банци, немају друге рачуне.

Полиција је два пута блокирала средства на рачуну у Српској банци, али последња блокада истиче 16. јануара и на потезу су тужилаштво и суд.

- Уколико суд по налогу тужилаштва не замрзне овај новац, Огњановићи њим могу да располажу како они желе. Нејасно је, такође, шта ће са средствима бити пошто су из Српске банке најавили престанак рада са становништвом - каже извор „Блица“.

Коментари / 0

Оставите коментар