У Требињу нема стерилних газа

Здравствене установе из Требиња, Болница и Дом здравља, нису пронашли заједнички језик око стерилизације газа, због чега је Хитна помоћ остала без овог важног медицинског средства, а тиме грађани Требиња доведени у велику опасност.

Република Српска 12.01.2015 | 20:40
У Требињу нема стерилних газа

Начелник службе Хитне помоћи Требиње, Саша Борјан, каже да им је Болница прекнула испоруку стерилних газа прије 20 дана и да су због тога грађани Требиња сада доведени у велику опасност.

“Преко 20 дана Хитна помоћ Требиње је без стерилне газе. Нама једини добављач стерилне газе је Болница Требиње, докторица Здравка Врећа је одлучила да прекине доставу газе Хитној помоћи без обзира што је руководство Дома здравља инсистирало да се потпишу уговори, јер Болница Требиње по сертификацији треба да потпише уговоре и руководство Дома здравља је инсистирало да се Уговор за стерилизиацију потпише али она то није жељела да уради", каже начелник Скужбе Хитне помоћи Саша Борјан.

"У период смо новогодишњих и божичних празника, заиста када имамо највећи број пацијената у току цијеле године, нама стерилна газа у Хитној помоћи треба да збринемо повреду, да зауставимо крварање. Имамо велики број удеса, практично без стерилне газе нама су руке везана, тако да апулејем на докторицу Здравку Врећу да дозволи Хитној помоћи достављање стерилне газе како је и било све ове године зато што су пацијенти хитне помоћи они који су најугроженији, а тим нехуманим и неодговорним гестом директора Болнице Требиње”, додаје Борјан.

У Дому здравља кажу да су тренутно у процесу набавке аутоклава потребног за стерилизацију и да се надају да ће то бити рјешено веома брзо, а тиме и завршена сва прича са Болницом.

Што се тиче Болнице нисмо успјели добити никакве информације поводом овог проблема јер је портпарол користио слобадн дан, док нам је у руководству речено да без допуста директорице Здравке Вреће немају право давати било какве изјава за медије, а да ли ће се неко огластити.

То се није догодило тако да смо остали ускраћени за изјаву из те здравствне установе.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дивце

12.01.2015 20:00

мотамо дуван,вецина без посла,људи средње доби без дана радног стаза,села пуста,ко има висе дјеце називају га херојем,народ упласен избезумљен,несмјес се разболити,страсно и веома лосе вријеме по овај напацени јадни народ. нека нам је драги бог на помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро Јеглић

12.01.2015 20:55

То је та створена Додикова Држава.Бастион партијских нерадника, бастион лопова и шверцера,трговаца душом,сељачина са факултетским дипломама у задњем џепу.Ово је Додиково шверцерско чудо,створено за крађу и богаћење послушника и за деградацију здраве академске памети.

ОДГОВОРИТЕ