Вучић: Потребна хладна глава

Српски премијер Александар Вучић сматра да је за Косово, и све остало потребна ''хладна глава'', јер је, как каже, на ''вруће срце'' Косово већ неколико пута изгубљено.

Србија 10.01.2015 | 07:21
Вучић: Потребна хладна глава

''Ми смо признали живот на Косову и мислим да више од тога нико и не треба да нам тражи. Омогућили смо дијалогом и низом решења, да људи тамо нормално живе, да се крећу, раде, и то независно од политичких односа. Независно и од тога да ли је нека земља, Косово признала или не. И то је та наша црвена линија преко које нећемо ићи'', нагласио је Вучић.

''Живите, радите, путујте, тргујте, учите.. и нико вам у томе неће сметати, чак ћемо помоћи'', додао је Вучић. Међутим, како је објаснио, тешко је било коме објаснити то да је неприхватљиво ''терати суверену државу да призна насилно отцепљење територије''.

''Како год, нико нам званично ништа слично није тражио, а самим тим сваки покушај да се одговори на то питање само би нас отерао у непотребну празнину. А нама је и за Косово, и за све остало потребна хладна глава, на вруће срце смо га већ неколико пута изгубили'', додао је Вучић.

Српски пемијер нагалшава да је потребно да се сви мало стрпе, и да више раде.

''Биће боље. Све ово радимо да нам већ на крају ове године било боље, а следеће још боље'', одговорио је Вучић на питање шта грађани Србије могу да ураде да би им просечна плата била већа.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Најнормалниј полтицар у задње вријеме

10.01.2015 08:47

Гледао сам га јуце на ПИНК телевизији и залим сто код нас није такав предсједник владе:некомпромитован,стрпљив на новинарска питања,неоптерецен власцу,цовјек који не подлијезе притисцима. Ех да нам је министар унутрасњих послова као Борко Стефановиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

принцип

10.01.2015 09:59

Косово је резултат погрешне политике срба од другог св.рата а сад плаћамо данак.Тито им је створио простор дајући им аутономију да би арнаути помоћу хероина и свјетских наднационалиста који су окупљени у тајне орг. И за које је албанска мафија растурала дрогу по читавом свијету и помоћу тих пара лобирали свјетске моћнике да им насилно отцијеое косово по познатом рецепту угрожавања људских права и сада им то косово служи за дестинацију прљавог новца које мафија скупи мафијајући по читавом свијету.Садашњем српском политичком естаблишменту треба мудрости Давида Штрбца који тужио јазавца Аустроугарској да изађу из зивог блата које се зове Косово.Очекивати од свјетске корумпиране елите реалност мислим да је то заблуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посаљи нам Борка Стефановица

10.01.2015 11:09

Посаљи нам Борка Стефановица само на пар мјесеци да нам буде министар унутрасњих послова

ОДГОВОРИТЕ
Name

дд

10.01.2015 13:08

Посаљте нам Драгана Цовица да брани насе српске интересе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

10.01.2015 13:13

Прицам вам прицу,казе неколико пута смо изгубили Косово ,па јели овај цовјек нормалан,председнице изгубио си ти Косово заувјек,упалите ауто па се провозајте на Косово (клинац).косово је призната дрзава ,пазите "дрзава" од вецине земаља у свијету,то и он зна али увјек несто млати,јос мало па нецес смијети ни у војводину а поготово у сандзак.

ОДГОВОРИТЕ