Тражити ослобађање отетих Срба

Удружење породица киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији апеловало је да предсједник Србије Томислав Николић у својој декларацији о Косову затражи ослобађање преживјелих отетих Срба на Косову и
Метохији.

Србија 09.01.2015 | 13:33
Тражити ослобађање отетих Срба

"Молимо вас да у декларацији о Косову и Метохији тражите да Европа, НАТО, КФОР, Унмик, Еулекс морају наредити председницима, министрима, премијерима такозване републике Косово да одмах ослободе преживеле отете Србе", наводи се у саопштењу.

Даље се подсјећа да су та иста Европа и Америка захтјевали и издејствовали да Србија одмах ослободи свих 2.108 албанских терориста и злочинаца, на челу са правоснажно осуђеним доказаним злочинцима Љуаном Ибекимом Матрекуом за злочин у Клечки.

"Србијо, Европо, где су отети Срби, недужни цивили, радници, сељаци ...?", наводи се у саопштењу, у којем се апелује да се не настави са "гријехом према српским жртвама". У саопштењу се наводи да је ослобађањем правоснажно осуђених албанских терориста учињен велики гријех, јер Србија није тражила заузврат слободу за отете Србе, те да ниједан предсједник, ни премијер Србије у многим донесеним резолуцијама и платформама о Косову и Метохији никада нису тражили ослобађање отетих Срба.

"Несхватљива је и велика неправда према породицама српских жртава да ниједна влада не тражи слободу за отете Србе и хапшење предратних, ратних, послератних злочинаца Тачија, Чекуа, Харадинаја, Фатмира Љимаја...", наводи се у саопштењу.

Ово удружење моли Николића да не настави са игнорисањем српских жртава које су, на правди Бога, отели, киднаповали и убили припадници ОВК 1998-1999. године. "Уважите глас породица жртава. Ми смо најцрња категорија људи на кугли земаљској да црња не може бити, јер поред губитка живота наших ужих чланова породица нама су куће на Космету опљачкане, запаљене, срушене, воћњаци и шуме посечени, прадедовска гробља поорана,имање узурпирано", додаје се у саопштењу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кобац

09.01.2015 13:33

Није такозване републике него републике Косова ! Јадан недужни народ увијек страда свуда гдје год се шта деси.

ОДГОВОРИТЕ