Прослава Божића у пратњи полиције

Православни верници у Косовској Митровици присуствовали су божићној литургији у храму Светог Димитрија у овом граду а онда су, њих око 100, организовано у пратњи полиције посетили храм Светог Саве у јужном делу града.

Србија 07.01.2015 | 13:22
Прослава Божића у пратњи полиције

Два аутобуса којима су Срби дошли до храма Св. Саве у јужном делу Митровице стигла су у пратњи једног полицијског возила а инцидената није било.

Протојереј ставрофор Милија Арсовић рекао је обраћајући се верницима да храм Св. Саве морамо чувати јер је то хришћанска дужност и обавеза.

“Све што су нам оставили наши преци, оставили су нам на аманет а ми то морамо сачувати", рекао је он.

Арсовић је подсетио да храм Св. Саве поседује имовину која је узурпирана, истакавши да су током мартовског насиља 2004. године када је храм спаљен, одатле протерани и свештеници са својим породицама.

Верници који су обишли овај храм истичу да су срећни што су имали прилику да и за овај Божић дођу.

“Радосни смо, срећни, свима желим здравље и весеље. Срећни смо што смо у храму за који нас вежу незаборавне успомене”, поручили су неки од њих.

Празничној атмосфери у храмовима у Косовској Митровици допринело је појање црквеног хора “Бранислав Нушић” из овог града.

И у осталим црквама и храмовима на Косову на пригодан начин обележено је Христово рођење а прочитана је и посланица патријарха српског Иринеја који је Србе позвао да остану да живе на Косову и Метохији.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јулио

07.01.2015 14:41

Јадно и залосно,назалост тако је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

07.01.2015 17:19

Смета им црква и "Бозиц". А хоце заједницки зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Гиле

07.01.2015 20:18

Неце они заједницки зивот они хоце да протерају Србе

ОДГОВОРИТЕ