Божић свечано дочекан широм Епархије далматинске

Празник Христовог рођења свечано је дочекан и широм Епархије далматинске у свим црквеним општинама и манастирима.

Регион 07.01.2015 | 10:16
Божић свечано дочекан широм Епархије далматинске

Његово преосвештенство епископ далматински Фотије служио је бденије и Свету архијерејску литургију у манастиру Крки, наводи се на сајту Епархије далматинске.

На Светој литургији прочитана је посланица Његове светости патријарха српског Иринеја у којој се посебно наглашава духовни значај овога празника и потреба да сви људи живе у миру Божијем и међусобној братској љубави.

У својој поруци епископ далматински Фотије пожелио је да се витлејемска свјетлост и мир Божији заувијек усели у срца свих људи.

"Божић од нас очекује да постанемо `мудраци са Истока`, који у своме животу непрестано траже Бога, желећи да му се поклоне и принесу своје дарове", рекао је владика Фотије.

Уз радосни божићни поздрав "Мир Божији - Христос се роди", владика је подсјетио да овај сверадосни поздрав одзвања у душама људи већ више од двије хиљаде година, доносећи и благовестећи мир Божји.

Нагласивши да је Божић празник заједнице, владика далматински је позвао вјернике да радосним божићним поздравом данас поздраве све људе, ближње и даље, пролазнике и пријатеље, комшије и сроднике.

Епископ Фотије на Бадњи дан служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог Спаса у Шибенику.

Вечерње је служено у Саборном храму у Шибенику, а на крају богослужења епископ Фотије благословио је бадњак и бадњакове гранчице које су дијељене народу.

Паљење бадњака обављено је у просторијама Црквене општине Шибеник гдје је припремљено и послужење за сав сабрани народ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

07.01.2015 20:24

Дали су Срби смјели доци у Цркву

ОДГОВОРИТЕ