72 дана и ноћи живио под шатором

Хуманост и скромност красе шедесетједногодишњег Душана Обиђановића из Свилајнца, који је 99 пута дао крв, учествовао на 50-ак радних акција, али и 72 дана живео под шатором, чак и на минус 10 степени, када му је кућа, оштећена у мајским поплавама, срушена како би била изграђена нова.

Србија 07.01.2015 | 09:15
72 дана и ноћи живио под шатором

Некадашњи карате репрезентативац, који се бавио и другим спортовима, као и планинарењем својевремено је остао и без посла, због чега је и корисник социјалне помоћи.

Највише га боли то што га, прича сузних очију Обиђановић, док је по хладном и кишовитом времену од 21. октобра до 31. децембра живео под шатором, нико од надлежних није посетио и понудио му привремени кров над главом, док му се не заврши изградња куће.

Његов дом је, међу 2.500 поплављених у Свилајнцу у мају прошле године, а због воде у кући од 70 сантиметара, ствари су уништене.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ђорђе

07.01.2015 08:32

Мој стриц код ,оваца 60-так година , зиви под сатором. Цува овце толике година.Нико га не жали.Дао је и војсци ,кад је било најпотребније у одбрани РС.Дрзави све "намете". По хладним пољима Војводине.По киси и снијегу. Поздрав свим постеним људима и овом цовеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

07.01.2015 08:41

Залосно ! Видите колико је битно да медији објаве овакву информацију на вријеме. Да је ова вијест објављена на вријеме насло би се бар десет особа који би овом цовјеку обезбједили смјестај. Код нас БНТВ објављује свакодневно овакве прице и идуци дан вец маса народа долази и нуди помоц. Сви који пратимо БНТВ то добро знамо за безброј примјера. Због тога сте ми јако драга телевизија.

ОДГОВОРИТЕ