Кривична пријава против Огњановића

Родитељи осмогодишње Тијане Огњановић, која је преминула не дочекавши трансплантацију срца саслушани су у полицији. Против њих је поднета кривична пријава Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Србија 26.12.2014 | 19:50
Кривична пријава против Огњановића

Тијанини родитељи саслушани су у својству осумњичених, због сумње да су у саизвршилаштву починили кривична дела превара и прање новца, сапштио је МУП.

Постоје основи сумње да су Н. О и Ј. О. од 5. септембра 2012. године до данас, у намери прибављања противправне имовинске користи за себе, прикрили чињеницу да су део средстава прикупљених за лечење њихове ћерке, у САД за трансплантацију срца, у износу од 100.000 долара и 7.400 евра задржали за себе.

Сумња се да су тај новац са рачуна у америчкој банци, пребацили на лични рачун Н. О. отворен у Српској банци а. д. у Београду.

Кривична пријава против осумњичених поднета је Вишем јавном тужилаштву у Београду у редовном поступку.

Огњановићи су, како незванично сазнаје РТС, одбили полиграфско тестирање.

Родитељи преминуле девојчице су на информативном разговору прошле године тврдили да немају рачун у иностранству.

Незванично постоје и друга неслагања између изјава Огњановића датих у полицији 2013. и онога што су утврдили надлежни у истрази спровођеној од јула ове године, али тужилаштво још није покренуло поступак због штрајка адвоката.

Истрага у случају "Огњановић" почела је крајем јуна 2014. године, због сумње да је дошло до малверзације с новцем прикупљеним у пролеће 2013. како би Тијана Огњановић отишла у САД на трансплантацију срца.

За Тијанину операцију прикупљено је укупно 2,66 милиона евра, а од тог новца, према изјави Небојше Огњановића, милион евра је утрошено на Тијанино лечење у болници у Хјустону од маја до јула прошле године и интервенције које су обављане у том периоду.

Девојчица је преминула у болници у Хјустону, а законски наследници новца прикупљеног у добротворним акцијама широм Србије 2013. године постали су њени родитељи.

Огњановићи су у више наврата у јавности позивани да "врате" новац, а према њиховим тврдњама, они су Институту за заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић" поклонили опрему вредну 1,2 милиона евра и обећали да ће остатак од 440.000 евра поклонити у хуманитарне сврхе.

Коментари / 0

Оставите коментар