Русија: Украјински ловац оборио "боинг"

Истражни органи располажу доказима да је један украјински борбени авион имао улогу у обарању малезијског путничког авиона на истоку Украјине, изјавио је портпарол Руског истражног комитета Владимир Маркин.

Свијет 24.12.2014 | 18:12
Русија: Украјински ловац оборио "боинг"

Владимир Маркин је за руску агенцију Тас, рекао да су до те информације дошли пошто су се истражитељи јуче састали са једним украјинским војником, који је напустио своју војну јединицу и прешао границу са Украјином, преноси Тањуг.

Докази којима располаже тај војник, а који сада има статус сведока, указују на то да је украјински ловац "сухој Су-25", којим је управљао пилот Волошин, оборио "боинг" малезијске авиокомпаније "Малезија ерлајнс", који се срушио у јулу са 298 путника и чланова посаде, рекао је Маркин.

Украјински авион је полетео са узлетишта на ширем подручју града Дњепропетровск, на југоистоку Украјине, изјавио је Маркин, додавши да је војник-сведок у време инцидента био стациониран на истом узлетишту.Војник тврди да је лично видео како се у Волошинов ловац утоварују ракете ваздух-ваздух типа Р-60, којима авион Су-25 обично није опремљен.

Поред тога, војник је додао да није било потребно да ловци буду опремљени таквим ракетама, будући да проруске снаге на југоистоку Украјине не располажу авионима, навео је Маркин.

Сведок је рекао и да се "сухој" вратио у базу без ракета и да је он том приликом јасно чуо речи које је пилот Волошин упутио једном војнику: "Авион се нашао на погрешном месту у погрешно време."

Чињенице и информације које је сведок изнео су увериле истражитеље у истинитост његовог сведочења, а то је потврђено и полиграфским тестирањем, саопштио је Руски истражни комитет.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Реалитy Схоw

24.12.2014 18:47

Опа! Ово је крај фашиста из Кијева. Највише зла су нанијели баш Украјинцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.12.2014 20:55

Знало се то одмах да су они оборили само ови фасисти су то хтјели некако да спакују Русији. То вам је као оно у Сарајеву додју и убијају свој сопствени народ на Маркалама да би Србе оптузили. И наравно све у резији Америке и Њемацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У праву си Волошин

24.12.2014 23:18

Да, пилоту ловца, најгоре се наћи на погрешном задатку у погрешно вријеме. Као што се десило теби. За ово је доживотна, и то у затвору у Малезији.

ОДГОВОРИТЕ