Сманејна незапосленост за скоро 10 одсто

Србија данас има најнижу стопу незапослености у последњих пет година, и она је 17,6 одсто рекао је у Парламенту предсједник Владе Србије Александар Вучић, напомињући да је наслеђена стопа незапоослености од претходне власти била 26,7 одсто.

Србија 23.12.2014 | 07:45
Сманејна незапосленост за скоро 10 одсто

Премијер Србије је пред Парламентом истакао да смањење незапослености грађана Србије није резултат само отварања нових радних мјеста него и побољшане дисциплине рада инспектора рада.

“То је веома важно за раднике јер ти радници данас имају социјално и здравствено осигурање, безбједнији су, казао је Вучић и подсјетио на неповјерење у нови Закон о раду и претпоставку да ће доћи до 300 хиљада нових незапослених у Србији.

“А гдје тих 300 хиљада нових незапослених. Ми се поносимо тим Законом и цио свијет нас хвали због тога. Цио свијет. И они који су нас критиковали пошто немају чим другим да се похвале кад оду у иностранство хвале се тим Законом”, рекао је Вучић у свом обраћању посланицима.

Он је посланицима такође рекао да жели да се у Србији формира здрав систем и да опстану само они привредници који су способни за борбу на тржишту а не да чупајући поједине тајкуне држава сама себе доводи до губитка.

“Оно што не прође на тржишту није прошло и тачка. Сада правимо здрав систем” изричит је био први човјек Владе Србије.

Рекао је и да није у стању да проведе реформу приватизације српских спортских клубова.

“Зато што сви живимо у 1960. години, у радничком самуправљању, гдје мислимо да на припада Црвена звезда и Партизан. Немој да нам припада, нађите било кога да му припада и једно и друго само нека плаћа порезе држави и нека извуче из буле те клубове. Али не можемо то да проведемо јер ја знам да када ово изговорим мене сутра на стадиону чекају повици и транспаренти због тога што сам тражио приватизацију, а то је једино здрав систем. Е зато су Реал Мадрид и Челзи и други много јаци од свих наших, Не може! То у Србији не може,” објашњава премијер Србије.

Незадовољан је и због чињенице да се у Парламенту не цијени труд који Влада улаже у уштеде.

“Кажемо вам да смо ребалансом буџета уштедјели смо 300 до 350 хиљада евра, да смо 300 хиљда евра мање потрошили него што смо вам рекли да ћемо потрошити и ... не ваља! Шта год да се уради вама не ваља”, оштро је критиковао посланике Вучић.

Приједлог буџетза Србије за наредну годину је 924,24 милијарде динара а Вучић је додао да се на њему радило четири мјесеца у сарадњи са ММФом.

БН ТВ

 

Коментари / 0

Оставите коментар