Мила је побједила болест

"Хвала свим људима пуно. Хвала вам до неба, спасли сте ми дете. И, ако можете, помозите другој деци. То је најважније. То је важније од овога". Ово је на Аеродрому "Никола Тесла" изјавио Милош Радуновић, отац мале Миле Радуновић (5), која је вечерас допутовала из Цириха, где је два пута оперисана на клиници која лечи болест "моја моја".

Србија 20.12.2014 | 22:17
Мила је побједила болест

Мала Мила је имала две операције током последње две недеље и , по речима њеног оца, прогнозе лекара су добре. Девојчица је на лечењу у Цириху била са мајком и две млађе сестре.

- Не знате како је то страшно када вам кажу да вашем детету не могу да помогну. Наша Мила се родила потпуно здрава, али када је имала две године први пут је добила напад приликом кога јој је утрнула рука и почела је да губи говор. Лекари су то три године третирали као атипичне конвулзије мозга, или фрас.

У августу ове године су родитељи први пут затражили магнетну резонанцу и лекари су рекли да се чека 10 месеци. Они си одлучили да оду код приватног лекара и резултат је био поражавајући - сазнали су да је Мила у протекле три година имала четири шлога, један велики и три мања и да се болест зове "моја моја". Она је једино дете у Србији, оболело од ове опаке болести.

Милин отац додаје да је Мила имала веома добру негу у циришкој болници. Веома је захвалан људима у Србији који су му помогли у животној бици.

- Сви лекари у Цириху су били посвећени Мили у потпуности, 24 сата. Свакодневно је Милу забављао кловн. Тамо је упознала друге девојчице које су такође оперисане од ове болести. Оне су оздравиле и долазе само на контролу. Сматрам да нам је навише помогла фондација Подржи живот, као и глумац Сергеј Трифуновић, који ми је помогао да дођем о те фондације - рекао је Мило Радуновић за Курир, а тада су му кренуле сузе.

"Мила је била је храбра. Плакала је тек када је све било готово", рекао је.

Извор: Курир

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лела

21.12.2014 01:40

Љубав малена, брзо заборави све ово рузно и нека те ниста висе не растузи

ОДГОВОРИТЕ