Полицајци помагали пљачку пумпе?

Полиција је ухапсила 12 особа, међу којима и тројицу полицијских припадника, који се сумњиче за разбојништва, тешку крађу и недозвољену производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја.

Србија 12.12.2014 | 17:35
Полицајци помагали пљачку пумпе?

Како се наводи у саопштењу МУП-а, у сарадњи са Сектором унутрашње контроле, ухапшени су јуче полицијски службеници М. К. (31) и Д. Т. (32) обојица из Београда и М. П. (29) из Владичиног Хана.

Ухапшени су и М. Б. (29), М. Т. (31), М. В. (32), Н. Н. (45), Т. А. (33), З. Ј. (33) и Н. А. (29), сви из Београда, Б. Б. (26) из Чачка и Д. А. (32) из Смедерева.

Сумња се да су полицајци и М. В. обезбедили оружје, а потом са М. Б, М. Т. и још једном особом за којом полиција трага, организовали разбојништво, на бензинској пумпи у Сурчину, 3. септембра 2014. године.

Такође се сумња да разбојништво починили М. Б, М. Т. и особа која је у бекству, док су припадници полиције патролирали сектором на којем су иначе распоређени и чували стражу.

Након тога, у близини куће полицајца М. К. пронађен је "голф 2", са аутоматском пушком и пиштољем, којим је извршено разбојништво.

Полицајац М. П. као и Н. Н, Д. А, и Б. Б. се сумњиче да су у дужем временском периоду извршили више тешких крађа из фирме, у Улици омладинских бригада из које су однели већу количину бакра и електро-материјала.

Они су јуче, у поподневним сатима, дошли у круг фирме где су секли бакар у утоваривали у комби, када су и ухапшени.

Н. А, који је био задужен за обезбеђење фирме, терети се да је осумњиченима требао да јави уколико наиђе контрола, а за ту услугу су му и плаћали.

Сви ухапшени, уз кривичну пријаву, биће приведени надлежном тужилаштву, додаје се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар