Жигић после скоро осам мјесеци на терену!

Бирократија више не стоји на путу српском нападачу да опет заигра за Бирмингем у Чемпионшипу.

Фудбал 13.12.2014 | 12:00
Жигић после скоро осам мјесеци на терену!

Када је Бирмингем у последњем колу Чемпионшипа прошле сезоне против Болтона у 93. минуту изборио опстанак, изгледало је да се Никола Жигић успешно за сва времена поздравио са Плавцима.

Ипак, 32 недеље после тог драматичног меча у последњем колу, Жигић је спреман за други деби у дресу Бирмингема. Уговор је потписан пре неколикмо недеља, српски нападач се тренинзима вратио у форму, а сада је отклоњена и последња препрека да заигра за Плавце. Бирократија више не стоји на путу Жигићевог повратка на терен, пошто је Србин добио неопходну радну дозволу да би опет заиграо у Чемпионшипу.

Никола Жигић има култни статус међу навијачима Бирмингема. Голови против Астон Виле, Арсенала и Болтона су га заувек угравирали у историју Бирмингема, а навијачи су га увек поздрављали са одушевљењем.

Жигић ће опет имати улогу спасиоца с обзиром да се Плавци боре за опстанак. Бирмингем ове сезоне под командом Герија Ровета пролази кроз период смене генерација и подмлађивања тима, али је тренер инсистирао на ангажману 34-годишњег Србина који може да буде од велике користи у борби за опстанак.

Данас од 16.00 часова, Бирмингем дочекује Рединг, а Сент Ендрјуз ће сигурно овацијама поздравити популарног "Зигија".

Коментари / 0

Оставите коментар