Фрка у ПСЖ-у: Блану се ''љуља'' клупа!

Насер Ал Келаифи је бесан као фурија због пораза његовог скупоценог састава од Барселоне и губитка првог места у групи.

Фудбал 13.12.2014 | 09:40
Фрка у ПСЖ-у: Блану се ''љуља'' клупа!

Атмосфера у Пари Сен Жермену полако постаје да буде напета. Огроман новац су уложили Арапи у француски клуб, годинама је Насел Ал Келаифи упумпавао паре у скупоцени тим јер коначан циљ је био: Освајање Лиге шампиона!

ПСЖ је напредовао, играо све битнију улогу у елитном такмичењу, али то нису били резултати који су задоваљавали апетите Ал Келаифијеве и његових земљака који су уложили новац. Пре две године, ПСЖ је после храбре игре на једвите јаде елиминисан од Барселоне којој је помогао гол у гостима. Изгледало је тада да су Свеци под Анћелотијевом командом спремни да се ухвате у коштац са најбољим европским клубовима и многи су очекивали да наредне сезоне ПСЖ уђе у равноправну трку за европску титулу.

Одлазак Анћелотија није био у плановима Ал Келаифија, али Арапи су морали да поштују избор италијанског стручњака. Свесни да су изгубили тренера врхунског калибра, нису имали много опција и заменили су га далеком скромнијим Лораном Бланом који је имао обећавајући почетак тренерске каријере, али није члан елитног круга у овој професији. Легендарни штопер је прихватио тешко бреме да постане стратег који ће оправдати уложене стотине милиона евра и донети Свецима титулу у Лиги шампиона.

У првом покушају није успео пошто је несрећно испао од Мурињовог Челсија, мада у том двомечу срећа није била једини фактор већ и Мурињова тактичка надмоћ над Бланом. Већ тада се спекулисало да је Ал Келаифи разочаран јер његово мезимче опет није успело да потуче неког великог.

Ова сезона је почела добро, Блан је посложио коцкице и у сјајном мечу на Парку Принчева бацио Барселону на колена. Коначно је ПСЖ победио неког од фаворита. Ал Келаифи је коначно могао да буде задовољан. Макар на неко време...

А, онда је уследио реваншу у Каталонији где су Свеци имали прилику да покажу од каквог су материјала саткани и да ли заиста припадају елити европског фудбала. И бод им је био довољан да осигруају прво место у групи и пошаљу Барсу тамо где Каталонци нису навикли да буду. Али, Барселона је заиграла као што се очекује од кандидата за европску титулу и очитала лекцију Ибри и другарима.

Нови шамар и нови неуспех за Арапе на челу Парижана који нису навикли на поразе и да не могу да добију све што пожеле.

После пораза од барселоне, Ал Келаифи је био бесан као рис и поручио Блану и играчима:
„Надам се да вам је ово последња оваква утакмица у сезони!“

Јасно је на шта је милсио. Све осим уласка у финале Лиге шампиона ће се окарактерисати као неуспех. Лоран Блан полако губи тло по ногама, а заправо оно никада није ни било чврсто јер је дошао као принудно решење.

Блан је под великим ризиком да изгуби посао у Граду светлости. Ал Келаифи се двоуми да ли већ на полусезони да му уручи отказ. Када би имао адекватно решење, то би сигурно и урадио. Али у овом тренутку нема тог довољно великог тренерског имена које би задовољило газде Пари Сен Жермена.

Последњих дана се највише у том контексту провлаче имена Дијега Симеонеа и Антонија Контеа. Чоло је велика жеља Ал Келаифија који неће жалити паре да га доведе на Парк Принчева. Међутим, за сада Аргентинац нема намеру да напушта Мадрид. Конте је такође тек почео пројекат са италијанском репрезентацијом и не делује као реална опција. Нека непристојна финансијска понуда Симеонеу или Контеу би могла да заталаса фудбалску сцену. Ипак, све док не буде имао назнаке да игра на сигурно, Ал Келаифи ће морати да се задовољи Бланом...

Коментари / 0

Оставите коментар