Поступци против Мишковића и Ђурашковића

Кривично ванпретресно вијеће у Београду донијело је одлуку да у један кривични поступак споји случајеве против власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића и власника "Нибенс групе" Мило Ђурашковића, саопштио је Специјални суд у Београду.

Србија 12.12.2014 | 15:14
Поступци против Мишковића и Ђурашковића

Против Мишковића и Ђурашковића, као и још осам оптужених води се кривични поступак, због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.Поступци су спојени, пошто је утврђено да су испуњени законски услови за вођење јединственог поступка, с обзиром да се истовремено оба поступка воде против више истих лица, окривљених за више кривичних дјела.

Осим тога, између појединих кривичних дјела постоји међусобна веза и јединствени докази, а оба кривична поступка су у фази доказног поступка.

Одлука је донијета по приједлозима окривљених Мила Ђурашковића и Дејана Јевтића, и њихових бранилаца, саопштио је Специјални суд у Београду.У складу са тим, промијењен је и судија Владимир Вучинић у процесу против Мишковића, пошто ће обједињени процес водити судија Маја Илић.Поступак против Мишковића и његовом сина Марка, Ђурашковића, Риста Ристића, Милутина Гашевића, Зоране Михаиловић, Дејана Јевтића, Здравка Рашуа, Предрага Филиповића, Живојина Петровића и Јадранке Бардић сада је спојен са поступком против Ђурашковића, Јевтића, Ристића, Боре Јелића, Бранислава Јовановића, Љиљане Костић и Срђана Филиповића.

Оба суђења нису могла да се одрже од септембра, јер су адвокати у Србији у протесту, а њихово присуство је обавезно.Сљедеће суђење Мишковићу било је планирано за 29. децембар, али ће нови судија, највјероватније, одредити и нови термин за обједињени процес.

Против Ђурашковића води се још један поступак са којим је овај спојен, а који је покренут прије случаја са Мишковићем.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

2307

12.12.2014 14:57

Треба им одузети сваки еуро сто су зарадили непостено(права багра)а онда у хапс и њих и породицу ,све је то увуцено у лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ