Селектор БиХ: Осим, Баждаревић или Хаџибегић?

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине у суботу ће добити новог селектора, који ће Змајеве покушати одвести на Европско првенство.

Фудбал 12.12.2014 | 21:20
Селектор БиХ: Осим, Баждаревић или Хаџибегић?

Након што су се челници Фудбалског савеза Босне и Херцеговине због лоших резултата на отварању квалификација за Европско првенство захвалили на сарадњи Сафету Сушићу, кренули су у потрагу за његовим насљедником.

Највећа жеља челника наше кровне фудбалске куће био је Вахид Халилхоџић, но предсједник Елведин Бегић и друштво нису успјели "сломити" некадашњег љубимца навијача Вележа.

Након Халилхоџићеве "корпе" Комисија је кренула у разговоре са потенцијалним Сушићевим насљедником. Велики број тренера изразио је жељу да води Змајеве, а данас је списак кандидата за селектора смањен на седам имена.

На њему се налазе Мехмед Баждаревић, Игор Штимац, Амар Осим, Фарук Хаџибегић, Милован Рајевац, Блаж Слишковић и Сергеј Барбарез, али само су три тренера озбиљни кандидати за преузимање Змајева.

Према незваничним информацијама највеће шансе у овом тренутку да наслиједи Сушића има Мехмед Баждаревић, прослављени фудбалер Жељезничара и тренер који је у својој каријери највише радио у Француској.

Поред Баждаревића добро се котирају Амар Осим, који је са Жељезничарем освојио све што се могло освојити уз титулу освајача Купа са јапанским ЏЕФ Јунајтедом и некадашњи бх. селектор Фарук Хаџибегић, који је у својој каријери водио неколико турских и француских клубова, те шпански Бетис и човјек који је у досадашњој историји репрезентације једини поднио оставку на селекторску функцију.

Дакле, у суботу ћемо сигурно добити селектора, а како сада ствари стоје то ће бити Баждаревић, Осим или Хаџибегић и без обзира коме Извршни одбор укаже повјерење, подршка ће му бити потребна од цјелокупне бх. јавности и свих навијача.

Коментари / 0

Оставите коментар