Запечаћена 24 мјеста за клађење

Инспектори федералне Пореске управе данас су на подручју Федерације БиХ /ФБиХ/ запечатили 24 уплатна мјеста кладионица због незаконитог приређивања игара на срећу клађењем.

Босна и Херцеговина 10.12.2014 | 18:03
Запечаћена 24 мјеста за клађење

Из Пореске управе ФБиХ саопштено је да су контроле извршене због основане сумње да се незаконито приређују игре на срећу путем интернета, такозване виртуелне игре као што су бинго, трке паса, лото и слично, које су у ФБиХ забрањене.

Осим уплатних мјеста кладионица извршена је и контрола пореских обвезника који обављају дјелатност хотела, мотела, хостела и угоститељства.

Предмет инспекцијског надзора била је контрола рада без одборења надлежног органа, поштивање одредаба Закона о играма на срећу, Закона о доприносима и Закона о фискалним системима у ФБиХ, те ангажовање непријављених радника.

Најчешће неправилности утврђене током контрола односиле су се на непоштивање Закона о фискалним системима, односно на неевидентирање промета путем фискалног уређаја, неиздавање фискалних рачуна, организовање игара на срећу путем интернета, што је у ФБиХ у складу са Законом о играма на срећу забрањено, рад без одобрења надлежног органа, те ангажовање непријављених радника.

Коментари / 0

Оставите коментар