Терза: Битно је да опстанемо, Лалат остаје!

Вршилац дужности генералног секретара црвено-белих разговарао је са новинарима одмах по отварању избора за председника клуба.

Фудбал 11.12.2014 | 00:00
Терза: Битно је да опстанемо, Лалат остаје!

Функционер Црвене звезде Звездан Терзић рекао је данас да ће нова управа имати задатак да одреди стратешки циљ и донесе одлуку да ли је у овом тренутку важнија тутула или решавање нагомиланих финансијских проблема.

"Избор председника, а извесно је да ће то да буде Светозар Мијаиловић само је први корак ка консолидацији клуба. Већ 21. децембра следи Скупштина, а потом и конституисање новог Управног одбора. Звезди су потребни нови људи са новом енергијом, који ће да одлуче да ли ћемо на пролеће да јуримо титулу и онда се у јуну суочима са 60 милиона евра дуга или да подмладимо тим и за три године са Звездином децом играмо Лигу шампиона", рекао је Терзић новинарима на стадиону Црвене звезде, непосредно након почетка председничких избора.

Он је додао да је лично за другу опцију, иако разуме очекивање звездашке јавности да се екипа увек бори за титулу.

"Шест месеци сам у Звезди и стално понављам колико је тешка финансијска ситуација. Можда људи и не разумеју, али са 50 милиона дуга за нас је велики успех и да се такмичимо. Шест бодова колико Партизан тренутно има предности је достижно, можемо да доведемо седам - осам искусних играча и освојимо титулу, али мислим да је важније да се усвоји план, и тврдим да је могуће да већ за годину дана преполивомо дуг", навео је Терзић.

Према Терзићевим речима, тренер Ненад Лалатовић има његову пуну подршку, али не пита се само он.

"Коначну реч даће нови Управни одбор", објаснио је Терзић и додао:

"Ми смо ове јесени изгубили само једну утакмицу, од Партизана, а сви су видели да је и тај резултат могао да буде другачији, у нашу корист. Не смемо да заборавимо ни крађе у Крушевцу и Крагујевцу, као и чињеницу да је Партизан практично сачувао исти тим од прошле сезоне, а нама је отишло шест најбољих играча", истакао Терзић.

Он је додао да ће сигурно бити реновирања тима у зимском прелазном року и нагласио да ће учинити све да Словенац Нејц Печник, који је пример правог професионалца, остане на Маракани.

Црвена звезда је јесењи део полусезоне завршила на другом месту на табели са шест бодова мање од лидера Партизана.

Звездан Терзић најавио је да ће новац зарађен евентуалном продајом играча бити приоритетно искоришћен за "гашење пожара" - исплату заосталих плата фудбалера и радне заједнице.

Истовремено, парадоксално је најављено и да би 20 одсто од зарађеног новца могло да буде усмерено и на инфраструктурне радове, у моменту у којем Звезда у комплексу "Маракане" има четири помоћна терена. Један вештачки:

"Зарађен новац од трансфера мораће да се наменски троши. Двадесет одсто од продаја мораће да се искористи за реинвестирање, јер ћемо појести сопствену супстанцу ако се то не догоди", подвукао је Терзић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добро сто је побиједила Модрицу

11.12.2014 06:02

Звјезда је побиједила Модрицу 7-1.Још кад би тако играла у Европи

ОДГОВОРИТЕ