Лалатовић: Биће како каже Управа, али и навијачи!

Тренер Црвене звезде каже да још није разговарао са челницима клуба на тему даље сарадње, већ ће то учинити после пријатељске утакмице у Модричи.

Фудбал 09.12.2014 | 13:00
Лалатовић: Биће како каже Управа, али и навијачи!

Први део сезоне 2014/2015, као и многи претходни, на "Маракани" је протекао турбулентно.

Црвено-бели су сјајно почели, имали најбољи старт у историји са четири победе без примљеног гола, али су онда кренули проблеми који су резултирали да на половини првенствене трке актуелни шампион заостаје шест бодова за водећим Партизаном.

У анализи учињеног у протеклих 15 утакмица, тренер Ненад Лалатовић апострофирао је лошу реализацију и недостатак среће у појединим мечевима.

"Јако добро смо стартовали, али је онда отишао Милијаш, на којем смо базирали игру. Ово сада је други тим у односу на почетак сезоне", подсетио је Лалатовић на одлазак тадашњег капитена у Турску и на проблеме са лиценцирањем појачања.

Тренер црвено-белих преузео је на себе кривицу што је екипа тренутно другопласирана и са шест бодова мање од "вечитог" ривала

"Јасно је да нам је реализација највећи проблем. Ко зна какав би учинак био да смо дали три, четири гола више. Ракић, Деспотовић и Јовић су добри нападачи, али нису успели да замене Мрђу и Дауду. Није то њихова кривица, већ моја. Ја као тренер морам да преузмем сву кривицу", нагласио је Лалатовић.

Због неубедљиве игре у финишу првог дела сезоне и пласмана на табели, у медијима се већ неко време провлачи могућност да Лалатовић буде смењен.

Разговори тек предстоје...

"Шта год да се деси, ја сам спреман на то. Нисам још причао са Управом на ту тему. Сешћемо после утакмице у Модричи (среда) и анализирати све. Како одлучи Управа, како буду желели навијачи, тако ће и бити", најавио је млади стратег и додао:

"Ниједног тренутка нисам осетио да немам подршку".

Поред негативних ствари које су се дешавале у претходном периоду, Лалатовић је истакао и једну позитивну.

"Драго ми је што су ове сезоне 'Звездина деца' добила шансу и што сам ја тај који им ју је пружио, пошто и сам знам шта то значи када као млад играч заиграш за први тим Црвене звезде".

После ревијалне утакмице у Модричи, црвено-белима предстоји одмор до 8. јануара. Припреме за пролећни део сезоне обавиће се у Београду, Словенији и Турској, а током паузе у првенству екипа ће одиграти осам до 10 пријатељским мечева.

"Волео бих да од првог дана имам све играче на располагању, јер немам много користи од тога ако добијем неко звучно име, али тек на крају припрема", додао је Лалатовић уз опаску "ако останем тренер".

Тренер црвено-белих истакао је да шампионска трка није готова, да је шест бодова заостатак који може да се надокнади, али да је за одбрану титуле неопходно довести појачања.

"Ако желимо титулу, морамо да доведемо четири, пет играча, али спремних, а не да дођу овде да их ми 'враћамо у зивот'".

Лалатовић има и посебну жељу кога би желео да види у тиму, тачније, поновио је нешто што је причао и летос, када је стигао на "Маракану".

"Са Милијашем, Мрђом и Луковићем могао бих да гарантујем титулу. То су играчи који знају како је играти у Звезди и како је носити црвено-бели дрес... Морамо да освежимо екипу за пролеће, а видећемо како".

Коментари / 0

Оставите коментар