Мустафа премијер, Тачи замјеник

Лидер Демократске партије Косова (ДПК) Хашим Тачи и Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа потписали су данас у Приштини споразум о коалицији којим је предвиђено да Мустафа буде нови премијер Косова а Хашим Тачи заменик премијера и министар спољних послова.

Србија 08.12.2014 | 14:37
Мустафа премијер, Тачи замјеник

Након потписивања споразума у просторијама косовске скупштине Тачи је рекао да ће су приоритети коалиције економски развој, борба против корупције и организованог криминала, борба против тероризма.

Он је додао да је споразум потписан за коалицију која ће од 2014. до 2018. године водити владу Косова.

Он је обећао и да ће ова коалиција створити услове за деловање опозиције и свих сегмената друства.

Иса Мустафа је рекао да це коалиција радити за добробит Косова и решавање проблема са којима се Косово суочава на путу интеграције у ЕУ.

Влада ће радити на напредним циљевима, рекао је Мустафа напомињући да ће сарађивати са опозицијом.

Према коалиционом спорзуму Иса Мустафа це бити премијер владе Косова док ће Хашим Тачи бити заменик премијер и министар за спољне послове.

У потписаном споразуму између Тачија и Мустафе стоји да ће ДПК и ДСК водити у наредних 4 године владу Косова. Текст не садржи имена будућих министра.

Медији већ шпекулишу о томе ко би могли бити кандидати, али засада су сигурни једино Тачи и Мустафа. Није познато ни ко ће бити српски министри у будућој влади.


Коментари / 0

Оставите коментар