Подигнута оптужница за Карловачку банку

Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /Ускок/ подигла је пред загребачким Жупанијским судом оптужницу против девет лица и три трговачка друштва због сумње да су починили више кривичних дјела којим су оштетили Карловачку банку за више од четири милиона евра, а државни буџет за пола милиона евра.

Регион 08.12.2014 | 13:49
Подигнута оптужница за Карловачку банку

Осумњичени су прибавили за себе и противправну имовинску корист од 13 милиона евра.

Ријеч је о Марији Шоли, њеним синовима Петру, Сандију и Томиславу, те још петоро осумњичених, јавили су хрватски медији.

Оптужницом се Шоли ставља на терет да је од маја 2007. до марта 2013. године у заједничко дјеловање повезала синове у намјери да себи и другима прибаве велику имовинску корист.

С циљем реализације плана групе, окривљени су основали трговачко друштво, преузели друго друштво, те водили њихово, али и пословање трећег трговачког друштва на начин да су њихово пословање финансирали имовином једне банке.

То су радили закључивањем уговора о кредиту на име наведених и других друштава са намјером да се одобрени кредити не отплаћују из средстава предметних друштава, већ да се затварају другим кредитима тих друштава и укључивањем других друштава као прималаца кредита, а све из имовине банке.

Коментари / 0

Оставите коментар