Брчко: Злостављала дјецу, добила три мјесеца условно

Основни суд Дистрикта Брчко осудио је на затворску казну 38-годишњу Брчанку због злостављања троје деце. Ипак, реч је о условној казни затвора у трајању од само три месеца.

Босна и Херцеговина 08.12.2014 | 12:24
Брчко: Злостављала дјецу, добила три мјесеца условно

Основни суд Дистрикта Брчко осудио је на затворску казну 38-годишњу Брчанку због злостављања троје деце. Ипак, реч је о условној казни затвора у трајању од само три месеца! Деца су смештена у хранитељску породицу, а због њихове заштите нису саопштавана имена ни малишана нити њихове мајке.

"Деца су јој поверена након што се растала од њиховог оца са којим је живела у ванбрачној заједници", наведено је у саопштењу Гојка Стјепановића, заменика главног тужиоца.

"Брчанка је децу и психички злостављала. Остављала их је у импровизираном стану у подрумским просторијама без средстава за живот. Одлазила је без речи, а враћала се са непознатим мушкарцима са којима се „интимно понашала“ излажући децу недоличним радњама одраслих и њиховим непримереним разговорима".

"На крају, она је трајно напустила стан и отишла са странцем у суседну државу, оставивши децу на бригу родбини. Али, ујак није могао да брине о њима, па их је, упркос лошем времену, оставио на улици у близини куће њиховог оца", кажу из Тужилаштва Дистрикта.

Остављени на киши и не желећи да иду код оца, троје деце се јавило тетки, која их је привремено збринула, док их на крају Центар за социјални рад није сместио у хранитељску породицу.

Нажалост, у међувремену се једно од њих и разболело, због чега је подвргнуто болничком лечењу и хитној операцији.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Горан

08.12.2014 11:40

Цитајуци ово прво сто сам позелио искрено вам казем је смртна казна за овакве мајке. А и тај отац исто , цим дјеца неце њему и он није ниста бољи од ове мајке. Како људи могу да буду такви према својој дјеци никада ми неце бити јасно. Па имали ста љепсе него кад имате своју дјецу ? Ово су смијесне казне насег правосудја и мислим да би требало увести много строзије казне када су дјеца у питању.Друга је ствар ако људи немогу издрзавати дјецу ту би требало социјално заједно са дрзавом да помогне . Али ово и овакве слуцајеве треба најстрозије казњавати

ОДГОВОРИТЕ