Због злочина над Србима ухапшен Заим Лаличић

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ухапсили су јутрос на Илиџи Заима Лаличића /55/, осумњиченог за ратне злочине над српским цивилима током 1992. и 1993. године у Храсници, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 08.12.2014 | 11:59
Због злочина над Србима ухапшен Заим Лаличић

Лаличић је под истрагом Тужилаштва БиХ због сумње да је у својству припадника такозване Армије БиХ током 1992. године поступао противно одредбама Женевских конвенција о заштити цивилних лица за вријеме рата.

Осумњичен је за нечовјечно поступање и физичко злостављање више особа српске националности, те вишеструко силовање и сексуално злостављање једне Српкиње, који су били незаконито затворени у једном објекту на подручју Храснице.

Лаличић је осумњичен за ратни злочин против цивилног становништва.

Након што полицијски службеници Сипе предају осумњиченог поступајућем тужиоцу, Лаличић ће бити испитан, а потом ће бити донесена одлука о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.

 

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Симо

08.12.2014 11:52

Ухапсили, испитали и за пар дана пустили куци. Ето то је судсво БиХ. Како оцекивати да буде осудјен када му суде његови сауцесници. Нема правде у суду БиХ то је све фарса. Погледајте паравојна српска формација" Миће" која је Теслицом харачила , пљацкала Србе , Муслимане, Хрвате и остале , суд БиХ је вец пустио тројицу куци и онда ста да оцекујес од овог суда. Намјерно сам навео овај примјер да неко не би рекао да сам националиста од ових муслимана сто пису коментаре. Суд БиХ је установа у рукама мафије не класицне него политицке!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бошњак

08.12.2014 12:23

Симо,ја ништа ружно нијесам прочитао у твом коментару а судови треба да буду независни јер само тако ће ова држава постати јака и поштена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слуцајно_ту

08.12.2014 13:11

Овај протест неки дан у Висграду због хапшења осимњецених због злочина у Штрпцима најбоље показуује колико ми стварно зелимо јако и неутрално судство у БиХ-а. Са оваквим подрскама и давањем гласова корумпираним политицарима нисмо ниста боље ни заслузили од овога како нам је. Сто би рекли у свијету какв народ таква и власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.12.2014 14:39

За бошњака: Какво независно судство? На 50 осумљичених Срба, 1 Бошњак или 1/4 Хрвата.

ОДГОВОРИТЕ