Асанж: Гугл ради за америчку владу

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж открива у својој књизи, која ће бити објављена 1. децембра, да интернет претраживач Гугл ради за амерички Стејт департмент, објавио је шпански лист "Публико".

Свијет 27.11.2014 | 19:54
Асанж: Гугл ради за америчку владу

Асанж наводи да је до тог закључка дошао након састанка са предсједником Гугла Ериком Шмитом и чланом одбора Џаредом Коеном 2011. године.

Састанку су, такође, присуствовали Лиса Шилдс и Скот Малкомсон, за које се испоставило да су дипломатски изасланици Вашингтона.

Асанж у књизи каже да га је посјетила група људи, од којих су три четвртине били представници америчке владе, а остали из Гугла.

Компанија Гугл обезбјеђује ФБИ и ЦИА неометан приступ препискама корисника, каже Асанж.

"Приступ тим подацима може се обезбиједити без одобрења тужиоца или неког суда", наводи Асанж у својој књизи.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Осим мене

27.11.2014 19:32

Изузев мене ,мада нисам ни то сигуран,ја не знам никог да не ради за Америчку владу.И ако не радиш они прате и уптребе свачији поступак,па и мој рецимо, за свој државни интерес. Можда радите и Ви гос.Асанж.Основана сумња постоји. Нешто да пусти Америчка влада , оно што сте Ви писали. То је влада Америке дозволила..... Сувише је то организована влада да јој се прикраде грешка тог типа.Нису они наивни.Нису они од јуче и створили владу математичким формулама збрајања и одузимања прелетача и папака,мада папкари не лете.Летачи и превртачи имају канџе. Раде дволично и све за свој интерес.Док ово куцам претпостављам да и ово прате.Мада они то раде "ФАКИНСКИ". Не знам шта ова значи ,али знам шта подразумјева. Подразумјева;кад Вас рецимо бомбардују,униште и свашта вам ураде траже да се извините за њихове поступке,а њихове грешке.Кад страдају људи то зову "колатерална штета". Ту штету неће никоме да надокнаде. Њихов помагач Енглеска служба обавештајна и влада,е они нису Факини.Они су перфидни , полтронски и љигаво раде посао за свога Великог Брата. Тако они крену од бомбардовања гдје хоће и кад хоће. Свјетско право тумаче сад овак ,сад онако.По својој вољи. Тако бомбардују Србију,арапско пролеће покрену и нападну Ирак.Све је то по праву "Великог Брата",а кад се људи против њих властитим голим прсима не жалећи свој живот супроставе.Они то сматрају да немају прво да се бране. Господо Американци,па ЗАКОН НУЖНЕ ОДБРАНЕ требао би да важи за ПРИМАТЕ,а камоли за рецимо народе: Србе,Русе,Муслимане широм свијета.Не дозољавате нам право стечено рођењем , па и код примата,а камоли код људи.Докле...Бог гледа. Гос.Асанж,ако сте властитим голим прсима изашли пред свјетску неправду лично Вам честитам,мада сумњам...... ИСКРЕНО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

28.11.2014 17:20

Што се мене тиче нека шпиунирају. Наћи ће да не кажем шта. Нико ко имало има разума неће слати нешто повјерљиво преко ових плаћеника. Чак ни шифровано... Е да напомена да не радим за америчку владу. Против таквих сам се између осталих борио. Баш ме је страх што ово написах.

ОДГОВОРИТЕ