Пас годину дана чекао власника

Женка мешанца по имену Маша сваког дана је посећивала свог болесног власника у болници у Сибиру. Чак и када је преминуо, она је наставила да долази, а узалудно чекање траје већ дуже од годину дана.

Свијет 26.11.2014 | 21:00
Пас годину дана чекао власника

Међу особљем болнице у Новосибирску сви знају за Машину судбину и у ходнику су јој поставили кревет и храну. Лекари се надају да ће се неко сажалити и удомити је.

- Туга јој се види у очима. Она не изгледа као остали, срећни пси. Животиње су исте као људи - каже доктор Владимир Беспалов.

Једна породица је покушала да одведе Машу, али је она у три ујутру побегла из њиховог дома и вратила се у болницу.

- Мислим да никада неће отићи одавде - каже медицинска сестра Ала Воронцова.



Машин пример је последњи у низу који говори о невероватној оданости и безусловној љубави пса према човеку.

Теријер Боби, који је припадао полицајцу Бобију Греју, успео је без туђе помоћи да пронађе гроб свог власника и даноноћно је бдео над њим.

Још познатији је акита по имену Хачико који је читавих десет година пред железничком станицом у Токују чекао да се његов газда врати с посла. Професор Хидесабуро Уено преминуо је од инфаркта на факултету.

Извор: Даилyмаил

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мојсије са истока

26.11.2014 21:25

Да се људи бар мало угледају на ове племените зивотиње било бих нам свима много боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

26.11.2014 21:49

Животиње су боље од људи. То доказује један од оваквих прилога. Највећа је љубав између дјетета и пса. Толико је пажње. Много ми је жао што нисам скинуо снимак са ју тјуба како златни ретривер пажљиво и њежно прилзази ретардираном дјечаку који сједи да би га на крају дјечак миловао. То сваком нормалмон човјеку мора натјерати сузе...

ОДГОВОРИТЕ