Четири секс проблема који муче све жене

Сексуални проблеми могу бити итекако фрустрирајући, не само зато што могу да наштете вашем сексуалном животу, већ и вашој вези.

Здравље 22.11.2014 | 17:18
Четири секс проблема који муче све жене

Најновије истраживање, спроведено у Белгији, покушало је да открије како године утичу на различите врсте сексуалних дисфункција код жена, као што су недостатак сексуалне жеље, узбуђења, потешкоће или немогућност постизања оргазма и бол током односа.

У истраживању је учествовало нешто више од 15.000 жена, у добу од 16 до 74 године, а свака од њих испунила је онлајн анкету о свом сексуалном животу.

Испитанице су се о њему изјашњавале оценама од 0 до 3. Нула је означавала одсутност проблема, а бројка 3 озбиљан проблем. Истраживачи су открили како су се неки проблеми, за које се веровало да се јављају с годинама, јавили и код млађих жена. Ево и који.

1. Мањак сексуалне жеље

Он је најређи међу младим женама, али још увек погађа нешто више од 10 одсто жена између 20 и 24 године, око 20 одсто жена у добу између 25 и 29 година те је најчешћи међу женама у 50-им и 60-им годинама. Иако се он повећава с годинама, мањак сексуалне жеље дефинитивно није проблем само старијих жена, а томе свакако доприноси свакодневни стрес, исцрпљеност, проблеми са самопоуздањем, антидепресиви, контрацепцијске пилуле итд.

2. Мањак сексуалног узбуђења

Потешкоће с подмазивањем једнаке су и код жена у добу од 16 година и жена од 49 година. Након менопаузе и хормоналних промена те су разлике биле још веће. Такви проблеми могу довести до болних односа па се проблем не може тако лако игнорисати, а као одлично решење стручњаци наводе употребу лубриканата.

3. Потешкоће или недостатак оргазма

Ове потешкоће у 25,4 одсто случајева погађају жене између 20 и 24 година, а поступно се смањују у касним 20-им, 30-им и 40-им годинама и поново расту у педесетим. Као разлог томе, стручњаци наводе чињеницу да у раним 20-има жене најчешће имају повремене партнере за секс, а бројна ранија истраживања открила су како је тако женама много теже да достигну оргазам. Како жене старе, тако је вероватније да су пронашле сталног сексуалног партнера, с којима им је боље и који зна о томе шта их узбуђује, шта доводи до бољих и чешћих оргазама.

4. Болни секс

О овом проблему највише су говориле жене у добу између 16 и 19 година, а био је мање заступљен међу женама у 30-им и 40-им годинама. Постотак се поновно повећао међу женама у њиховим 50-има, што је вероватно последица менопаузе и хормона

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ИСМЕТ КЛАСУРА

22.11.2014 16:31

ЈА МОЈУ ХАНУМУ НЕК ЈОЈ ЈЕ 60 НЕБИ МИЈЕЊО НИ ЗА ОНУ ОД 20. КАКЕ МАСТИ КАКИ ЛУБРИКАНТИ УЛЕТИ КО ПО ЛОЈУ.

ОДГОВОРИТЕ