Инцко: Искористити прилику за нови почетак

Високи представник у БиХ Валентин Инцко оцијенио је да политички лидери у БиХ имају прилику за нови почетак након недавно проведених општих избора, коју морају искористити да промијене курс и створе позитивну атмосферу за реформе.

Босна и Херцеговина 20.11.2014 | 17:26
Инцко: Искористити прилику за нови почетак

Инцко је указао на потребу да на свим нивоима буде брзо формирана власт и позвао је изабране званичнике да утврде конкретан реформски план и договоре формирање влада да би омогућили помаке о многим питањима.

Он је нагласио да међународна заједница треба да настави да пружа подршку позитивним политичким иницијативама и буде чврста у настојањима да спријечи оспоравања Мировног споразума или покушаје подривања БиХ да би реформски напори у успјели, саопштено је из ОХР-а.

"Вријеме је да политички лидери покажу чврст осјећај за реалност, конструктиван компромис и политичку вољу. Међународна заједница спремна је пружати подршку, али суштинска одлука да се иде напријед мора потицати из БиХ, односно из захтјева грађана и далековидних потеза изабраних лидера", рекао је Инцко.

Према његовим ријечима, политички лидери морају почети стављати интересе грађана на прво мјесто поштивањем и провођењем Мировног споразума и испуњавањем услова за чланство у ЕУ и НАТО-у.



Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Директ

20.11.2014 18:07

"Инцко: Искористити прилику за нови почетак" Тако је, а на том путу прво се треба почети од себе. Политички лидери имају шансу за нови почетак, али све док је ОХР присутан у овој земљи ништа се неће промјенити, осим стања на банковном рачуну високог представника јер ко год да је био високи представник тај је отишао пуних џепова, а ова земља у стању горем чак него 1995 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перица

20.11.2014 20:20

која будала овог цовјека подрзава

ОДГОВОРИТЕ