Ћурчић задовољан: Момци воле Србију!

Вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације рекао је да су његови играчи победом у Грчкој доказали љубав према својој држави.

Фудбал 19.11.2014 | 11:00
Ћурчић задовољан: Момци воле Србију!

Дуел два дављеника на Криту, жестоко рањених болним поразима у квалификацијама за ЕУРО, припао је српских фудбалерима.

У пријатељском дуелу са репрезентацијом Грчке, "А" селекција Србије извојевала је тријумф којим је бар делимично ублажила (пре свега себи) бол због пораза од Данске (1:3) и катастрофалног почетка борбе за пласман на Европско првенство.

Резултат је био 2:0 за Србију, а стрелци су били Радосав Петровић и Немања Гудељ.

Вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да је задовољан реакцијом екипе у вечерашњој утакмици са Грчком после тешке ситуације након сусрета са Данском.

"Екипа је максимално коректно реаговала после тешке ситуације и урадила је оно што сам ја и тражио", рекао је Ћурчић новинарима у критском граду Хања.

Србија је победила Грчку са 2:0, након што је у петак код куће изгубила од Данске 1:3.

"Успели смо да победимо добру Грчку у сасвим солидној партији. Током ова три дана смо успели да се припремимо за једну овакву, резултатски веома битну утакмицу, јер смо победом хтели да изађемо из тог циклуса", рекао је Ћурчић.

Србија је оба гола постигла у другом полувремену.

"Било је против Грчке проблема у првих 20 минута, али издржали смо тај притисак. Недостајало је самопоуздања, осетило се то, али смо хтели резултат и дошли смо до њега. Посветили смо много пажње дефанзиви, јер је у претходним утакмицама било проблема. Из доброг односа дошла је добра игра у одбрани", казао је Ћурчић.

Он је водио репрезентацију пошто је досадашњи селектор Дик Адвокат споразумно раскинуо уговор после лоших резултата на почетку квалификација за Европско првенство.

Ћурчић је додао да не жели превише да коментарише то да ли ће постати и трајно решење за место селектора.

"Време је пред нама, треба пуно ствари да се уради, да се слегне и не бих превише коментарисао останак на клупи А репрезентације", истакао је Ћурчић, који је селектор младе репрезентације Србије.

Према његовим речима, играчи су после тешке ситуације "показали да воле да играју за национални тим своје земље".

"Са много састанака и разговора, како са мном, тако и са руководством Фудбалског савеза Србије, играчи су схватили и постали свесни ситуације у којој смо се налазили, најважнија је била психолошка страна", рекао је привремени селектор.

Србија ће наредни сусрет играти у марту, када ће гостовати Португалу, у наставку квалификација за Европско првенство у Француској.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цвико љубојевиц

19.11.2014 10:20

Цурцицу,: па зар мозес онаком игром бити задовољан. Кад се гледају друге репрезентације види се огромна разлика. Па и Албанија је у овом моменту боља од Србије. Сто се тице квалификација за одлазак на европско првенство ту се мозете поздравити јел са таквом игром и

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

19.11.2014 11:35

Игра је била иста као и на прослим утакмицама али је Грцка толико слаба у овом тренутку да смо једноставно морали добити.Треба вратити Антица за селектора ако је могуце,мозда јесте скуп али бар има резултате за разлику од ових "јефтиних" који само гурају репрезентацију у веце проблеме.

ОДГОВОРИТЕ