Од 18:00: Грчка - Србија

Репрезентација Србије у уторак од 18.00 игра против Грчке у граду Хањи на Криту пријатељски сусрет.

Фудбал 18.11.2014 | 15:30
Од 18:00: Грчка - Србија

На утакмици против Грчке, "Орлове" ће водити Радован Ћурчић, уместо Дика Адвоката који је споразумно раскинуо уговор са Фудбалским савезом Србије.

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је његова екипа свесна у каквом је проблему, као и да је самопоуздање пољуљано.

"Самопоуздање је после сваке утакмице пољуљано, знамо у какав смо себе проблем увалили, али зато фудбал и јесте занимљив јер увек има сутра следећа утакмица. Много ће зависити од Грчке, после пада увек мора да се устане", рекао је Ивановић новинарима на Криту, "Промене селектора увек донесу добро или лоше, не треба судити по овој утакмици, три дана је немогуће мало времена".

Капитен је додао да га пога]а то што се у медијима пише да је у екипи дошло до сукоба и бојкота.

"После сваког пораза до]е до сумње, то су више медијска нага]ања, на која ми морамо да останемо неми. Тешко је, дотичу критике. То је отишло предалеко. Ми сваку утакмицу идемо 'грлом у јагоде', да победимо или изгубимо", истакао је он.

Како је казао, дебакл од Данске у последњој квалификационој утакмици за континентални шампионат није једини проблем.

"Није само Данска проблем, било је проблема и није се осећао напредак ни на претходним утакмицама. Указивао сам на то, али то се одвија у свакодневној комуникацији, али није улога капитена толика. Желим да будем концентрисан и на свој део посла и одрадим га на прави начин", додао је Ивановић.

Србија после три утакмице има само један бод у Групи И.

"Не мислим да је безизлазна ситуација, али ми морамо радом да се издигнемо из тога. Индивидуално јесмо добри играчи, али то нам не даје за право да размишљамо на начин да ће противник да се уплаши од нас", оценио је Ивановић.

Везни фудбалер Србије Немања Матић рекао је да екипа која се састала са Данском, како је играла, није способна да победи иједног противника.

"Није довољно ових неколико дана да се све анализира, није проблем била само утакмица са Данском. Екипа је спремна. Ми смо професионалци и фокусирани смо на сусрет са Грчком да одиграмо што боље. Не гледамо јуче, сваки наредни корак је најбитнији", рекао је Матић.

Матић је истакао да је свестан да није одиграо перфектно против Данске и да његова, као и игра целе екипе, мора да се поправи.

"Нисмо се сва]али, тако би било још горе. Наравно, није лако после онога, али немам право никога да критикујем. После лоше утакмице морам себе да погледам у огледало како бих исправио то у будућности", казао је Матић.

Према његовим речима, сви у Фудбалском савезу Србије морају да реше проблем у којем је репрезентација.

Репрезентативци Србије и Грчке дан уочи пријатељске утакмице нису тренирали на стадиону у Хањи, већ у тренинг центра клуба Платаниас. Уобичајене конференције за новинаре није било, већ су се играчи јавности обратили на терену уочи тренинга.

Србија после утакмице са Грчком неће играти до марта, када ће гостовати Португалу у наставку квалификација за Европско првенство.

Коментари / 0

Оставите коментар