Потјера за Србином са тоном кокаина!

У једној од највећих акција шпанске полиције учествовала је и царинска управа, која је авионом претраживала море у потрази за овим бродом.

Свијет 17.11.2014 | 21:56
Потјера за Србином са тоном кокаина!

Пловило је коначно уочено у недељу ујутру на око 200 наутичких миља од Канарских острва.

Шпанске власти заплениле су у недељу ујутру око тону кокаина на јахти у близини Канарских острва, а међу тројицом ухапшених налази се и један Србин, објавило је у понедељак министарство унутрашњих послова Шпаније.

Идентитет шверцера засад није познат, али се очекује да они у уторак треба да буду спроведени у затвор на острву Лас Палмас.

Према званичним информацијама, чамац обалске страже „Петрел“ је у недељу ујутру пресрео брод „Либерти бел“ на око 370 километара јужно од шпанског острва Гран Канарија.

Пловило је било без истакнуте заставе, а раније прикупљени оперативни подаци, кажу у шпанској полицији, указивали су да се на њему налазе наркотици.

- Приликом претреса јахте дужине 18 метара, у унутрашњости  брода, откривено је готово 950 килограма кокаина - саопштило је Министарство унутрашњих послова Шпаније.

- Роба је заплењена, а биће истоварена у луци на острву Лас Палмас. Претпоставља се да је кокаин био намењен за тржиште Европе, а да је требало да уђе преко обале Шпаније.

Информација о великој пошиљци кокаина дошла је из Међународног поморског центра за анализу и операције са седиштем у Лисабону, који се бори против трговине наркотицима.

Целокупном акцијом координирао је Обавештајни центар за тероризам и организовани криминал МУП Шпаније.

У једној од највећих акција шпанске полиције учествовала је и царинска управа, која је авионом претраживала море у потрази за овим бродом. Пловило је коначно уочено у недељу ујутру на око 200 наутичких миља од Канарских острва.

Поред Србина, посаду брода чинила су и два Украјинца. Како су шпански медији пренели, овај случај само потврђује умешаност интернационалних криминалних група у транспорт кокаина из Јужне Америке у Европу.

Против тројице кријумчара биће поднета кривична пријава због наводне умешаности у криминалне послове и шверцовања наркотика.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТРТЕ МРТЕ

17.11.2014 21:52

А МОЗДА ЈЕ ЧОВЈЕК ИЗ СРБИЈЕ ''СРБИН'' А ЗОВЕ СЕ РЕЦИМО ЉАТИФИ ЦУФИТИ НИМАНИ.... ПРАВИ ''СРБИН''

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.ТРТЕ МРТЕ

17.11.2014 23:45

Е И ТИ СЕ РАЗУМИЈЕС СТА ЈЕ СРБИН А СТА ЈЕ СРБИЈАНАЦ. А У НАСЛОВУ СТОЈИ СРБИН. ЦУЦЕ СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.ТРТЕ МРТЕ

18.11.2014 16:30

УХАПСЕН НИКОЛА ЈЕВРЕМОВИЦ.СРБИН ИМАС ЛИ САД КОМЕНТАР?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пик

18.11.2014 22:45

Никола јевремовиц ил старо име менсур бељујри сиптар који је родјен у бг отац му име промјенио мајка остала са истим именом само нново презиме. Требал јос инфо

ОДГОВОРИТЕ