Мијат послије Дика: Хаос, пропаст, катастрофа!

„Једни играчи ће да мисле да је то добро, други да је лоше, а у суштини све мора да се ради од нуле“, рекао је бивши нападач.

Фудбал 16.11.2014 | 13:00
Мијат послије Дика: Хаос, пропаст, катастрофа!

Вест да је Дик Адвокат споразумно прекинуо сарадњу са Фудбалским савезом Србије је углавном наишла на одобравање јавности, али директор мадридског Реала Предраг Мијатовић верује да је одлука о новој промени селектора није здрава.
„Хаос. То је катастрофја, пропаст! После три утакмице...Ко год да дође, мора да почне испочетка. Једни играчи ће да мисле да је то добро, други да је лоше, а у суштини све мора да се ради од нуле“, рекао је Мијатовић за Журнал.

Бивши нападач верује да разлог треба тражити у минутажи коју наши играчи бележе у својим клубовима.
„Ја нисам за смене поготово тако рано. Треба тражити решења, али пре свга треба бити реалан, искрен и проценити ситуацију у којој су играчи које селектор позива у репрезентацију. Треба схватити да ти момци нису стандардни у својим клубовима, једноставно нису у форми. То људи морају да схвате. Нећу да наводим појединачне примере, али сви знамо који играчи не играју и колико објактивно могу да преузму одговорност и трансформишу се из ситуације неиграње у ту да морају да буду у топ форми у репрезентацији. Кад се сагледа та чињеница и постави е реална слика, долази се до закључка да ми још увек нисмо спремни да добијемо Данску или неку другу репрезентацију“, образложио је своје виђење ситуације директор Реала.

Утакмица са Данском је велики корак назад на путу ка Француској, али Мијатовић ипак мисли да ствари још нису готове.
„Ово је тежак пораз, има још пуно утакмица до завршетка квалификација, али ситуација је крајње, крајње незгодна за репрезентатију Србије што се тиче пласмана на Еуро. Можда мало треба променити филозофију и објаснити народу да је наша репрезентација сачињена од добрих, квалитетних момака, од којих неки играју у великим клубовима, али фудбал је колективни спорт. Треба спустити те велике апетите и рећи да ми тренутно нисмо то што многи од нас мисле да јесмо“, објаснио је Мијатовић.

Коментари / 0

Оставите коментар