Данас састанак представника ХДЗ-а БиХ и СДА

Делегације ХДЗ-а БиХ и СДА данас ће у Мостару одржати састанак на којем ће бити ријечи о формирању власти.
Састанак делегација двије странке биће одржан у сједишту ХДЗ-а БиХ у Мостару са почетком у 11.00 часова, потврђено је Срни у ХДЗ-у БиХ.

Босна и Херцеговина 15.11.2014 | 09:12
Данас састанак представника ХДЗ-а БиХ и СДА

Уочи разговора, јуче су одржане сједнице Предсједништва ХДЗ-а БиХ и Главног одбора СДА, а предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић и замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић изразили су наду да ће састанак бити успјешан, те да ће доћи до договора двије странке о формирању власти.

"Сигуран сам да ћемо се са СДА договорити. Имамо јасан програм и смјернице. Да би могли нешто радити, треба нам и српски представник, али то ћемо морати расправити", рекао је Човић новинарима након сједнице Предсједништва ХДЗ БиХ у Мостару.

Коментаришући позив СДА, ДФ-а, СДС-а, ПДП-а и НДП-а да се придруже њиховом споразуму, Човић је рекао да може потписати само смјернице ХДЗ-а БиХ. "Није ваљда да потписујем нечије друге смјернице? Могу потписати само смјернице ХДЗ-а БиХ", рекао је Човић.

Лидер ХДЗ БиХ раније је нагласио да су ХДЗ БиХ и СНСД о формирању власти разговарале као побједничке странке унутар хрватског и српског народа, те да дата ријеч и пружена рука вриједе више од било каквог споразума.

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић рекао је да представници СДА на састанку у Мостару са делегацијом ХДЗ-а БиХ неће постављати никакве рокове, предуслове и ултиматуме, али очекују да то не чини ни друга страна.

"Сигурно је да ћемо се трудити да будемо рационалнији и паметнији и урадимо шта је могуће, поучени ситуацијом од прошлог пута", рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је навео да је СДА спреман да направи механизме који ће "разбити бојазан Хрвата у БиХ да су потиснути" и очекује да ће на састанку са Човићем бити потписани оквирни закључци.

Уколико буде постигнут договор са ХДЗ-ом БиХ, Изетбеговић је најавио да се у документу "Програмски принципи за дјеловање законодавне и извршне власти у БиХ у мандатном периоду 2014-2018", који су 9. новембра у Сарајеву потписали лидери СДА, ДФ, СДС, ПДП и НДП, неће много тога промијенити, осим што ће бити додати захтјеви представника хрватског народа.

Претходни састанак представника СДА и ХДЗ-а БиХ одржан је у Сарајеву 4. новембра, када је констатовано да ће СДА и ХДЗ БиХ бити база свих коалиција на различитим нивоима власти у БиХ.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

објективно

15.11.2014 08:18

Наравно да си сигуран кад је мама рекла да се морате "договорити". БиХ је дошла на ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пропали Баја

15.11.2014 08:38

Толико је много уложио у кампању, по 100 евра је глас био толика логистика, бесплатна промоције на РТРС, Институције, буџет, и опет једва да побједи за предсједника, али му џаба све то кад нико неће са њим у власт. Некад Баја сада Ј*ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

15.11.2014 09:42

Ниста није вазније од Тога да људи могу Наци посао на подруцјима у на којима зиве,да људи могу зивјети од свог Рада,да могу опстати сколе и да се не морају исељавати трбухом за крухом или јос горе зивјети од социјалне помоци,а таква су времена досла.Од некада препуних скола уценика,првацица ,сад једва формирају једно одјељење,доктори неце имати кога лијецити,једном ријеци,остају само они који зиве на рацун дрзавног прорацуна,и за њих се прорацун пуни страним кредитима Које неко ипак некад мора вратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

15.11.2014 10:08

Јбт. Гледај Бакира ко из филма ПАТЕ 2 јес неки мафијас хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ

15.11.2014 10:29

Дневни лист пише да је Хрватска наредила Човићу да "откачи Додика" и да под сваку цијену уђе у власт и узме хрватска министарства.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

надам се

15.11.2014 11:16

Надам се договору и увијек се радујем кад се домаћи политичари договоре! Ови навијачи који се радују утицају странаца требали би се запитати чему се радују? Странци да су хтјели, досад су могли од ове наше државице направити Швицу! Нажалост ми им служимо као монета за поткусуривање! Срећно на преговорима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ-Боо

15.11.2014 11:41

Добро му стоје цвике, али носио их је ради операције ока... (Застита од свијетлости)...нисам Бакиров адвокат али познајем материју...

ОДГОВОРИТЕ