Санкције Русији коштаће ЕУ билион евра!

Чланице Европске уније могле би да изгубе до билион евра ако наставе са политиком санкција против Русије, изјавио је данас економски саветник руског председника Владимира Путина, Сергеј Глазјев.

Свијет 13.11.2014 | 11:45
Санкције Русији коштаће ЕУ билион евра!

"Санкције наметнуте Русији на крају могу негативно да утичу на саме чланице ЕУ", рекао је Глазјев на економској конференцији у Киргистану, преноси Тас.

"Евроазијска интеграција могла би бити добра алтернатива за економску сарадњу са Европом, будући да би смањила утицај запада на све наше земље", додао је он.

Саветник Кремља наводи да европске економије у последње време бележе катастрофалне привредне резултате, за разлику од раста богатства и економске снаге у Кини.

Успостављање евроазијске економске уније, која би била пандан ЕУ, није политички мотивисано и има за циљ подстицање привредног раста у земљама чланицама, објаснио је Глазјев.

Евроазијска економска унија између Белорусије, Казахстана и Русије званично ће бити формирана 1. јануара 2015, а њене чланице још нису одлучиле да креирају заједничку валуту, јер би то захтевало усаглашавање пореза, наводи саветник Кремља.

Земље запада су крајем јула увеле санкције Русији због њеног става око кризе у Украјини, а Москва је у августу одговорила контрамерама, забранивши на годину дана увоз хране из Аустралије, Канаде, ЕУ, САД и Норвешке.

Извор: Пресс.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

европа

13.11.2014 10:57

Види се колико је европска политика односно политицари по утицајем америке. ни нама није вазно како це бити народу који плаца високе порезе вриједно ради да би политицари све то игнорисали зарад Америке и тобозе демократије

ОДГОВОРИТЕ