Синдикалци запријетили радикалним потезима

Ко год да сједне у премијерску фотељу дочекаће га јасни захтјеви Синидката здравства. Синдикалци су одредили приоритете и у Економској политици за наредну годину тачно знају шта желе да виде. 

Република Српска 12.11.2014 | 17:16
Синдикалци запријетили радикалним потезима

Рјешавање питања доприноса, укидање Закона о платама, повећање најниже цијене рада, додатна средства за здравство, ко ће да сноси трошкове специјализације и доншење Закона о здравственом осигурању су топ приоритети на тзв. листи хитно!

Ипак, приоритет приоритета је рјешавање горућег проблема званог  доприноси. Синдикат нуди приједлог. Уколико се, ипак, Влада оглуши о њиове захтјеве најављују и борбу свим расположивим средствима.

Дуг за доприносе износи чак 95 милиона марака. Минус све већи - рјешења све мање. Радници у добојској болници муку муче са неуплаћеним доприносима. И данас су се синдикалци пожалили – али од климања главом на изнесене проблеме - нема вајде. Потребно је, кажу, повући конкретне потезе.

Помоћник министра Драгана Богданића саслушао је проблеме, приједлоге и захтјеве. Све разумије, али ништа не обећава.

Управо због неуплаћених доприноса 23 радника у болници Касиндо у Источно Сарајево иако су стекли услове не могу да оду у пензију. Сада се тражи приврмено рјешење док се не уплате доприноси. У синдикату здравства кажу да је руководство болнице упутило допис Фонду ПИО да се одобре појединачне уплате. Сада се чека и коначна одлука.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

србинбл

12.11.2014 23:39

"не обецава ниста" нормално да не обецава, просли избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ред и поредак

13.11.2014 08:20

Изгледа да многи још нису свјесни да је све разваљено. Да нема производње и да нас чека ливада. Паси стоко траву и ниси за другу храну. Хоће другачије а гласају за позицију. Хоће да вук на позицији промијени ћуд и понашање. Које будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

13.11.2014 23:35

ЧУДНО КАДА СЕ ГРАНУЛИЦ ПРОБУДИО И НАПАДА НА СВЕ ЛОШЕ У ЗДРАВСТВУ У ЧЕМУ ЈЕ И САМ УЧЕСТВОВАО, ОЧИТО СЕ ШКРБИЋУ НЕ ПИСЕ ДОБРО... ГРАНУЛИЋ, ХА, ХА, ХА, ПА ОНА ФЕМИЋЕВА И ШУКАЛОВ СИНДИКАЛНА УНИЈА ГА ЈЕ РАЗВАЛИЛА КАО БУГАРСКУ СКУПСТИНУ... ЊЕМУ ЈЕ ОД ЧЛАНОВА ОСТАО САМО ГЛАВНИ ОДБОР КОЈЕГ ПЛАЦА ГОСПОДЈА МИСИЦ... ИЗГУБИО ЈЕ И БОЛНИЦУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО И ДОМ ЗДРАВЉА ДОБОЈ И БОЛНИЦУ У БЈЕЉИНИ... А У КЦ БАЊАЛУКА ОН НЕ СМИЈЕ НИ НА ЉЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД...

ОДГОВОРИТЕ