Протест у Митровици због провокације Раме

Грађани срспке националности протестовали су и у знак подршке Влади Србије и политици очувања покрајине у саставу Србије.

Србија 10.11.2014 | 17:32
Протест у Митровици због провокације Раме

Протестна вожња се одвијала од главног моста на Ибру који Косовску Митровицу дели на северни и јужни део до Звечана. Скуп је завршен мирно након једног сата.

До окупљања је дошло након што су медији пренели да је албански премијер Еди Рама у Београду изјавио да Србија треба да призна Косово.

Грађани су носили заставе Републике Србије, а државним заставама су били окићени и аутомобили којима су кружили Косовском Митровицом.

Одборник у Скупштини Општине Северна Митровица Зоран Мојсиловић изјавио је да су грађани данашњим купљањем у Митровици послали јасну подршку председнику Ваде Србије Александру Вучићу.

"Данашњим окупљањем шаљемо подршку Влади Сбије и премијеру Александру Вучићу, који је прихватио непопуларан састанак са албанским премијером Едијем Рамом, који је искористио то да пошаље непримерену поруку у правцу рушења суверенитета и интегритета наше земље. Такав испад и такви испади
премијера других земаља морају бити осуђени најоштрије", рекао је Мојсиловић новинарима.

Сергеј Запорожац, грађанин Косовске Митровице који је са својим суграђанима учествовао у протесту, такође је рекао да су грађани окупљањем и Митровици и протестном вожњом градским улицама изразили
протест због изјаве албанског премијера .

"Уједно смо дали и пуну подршку политици Владе Србије према Косову и Метохији и ставовима које је Александар Вучић изнео данас у Београду након састанка са албанским премјером", рекао је Запорожац.

Међу окупљеним грађанима могли су се видети представници локалне самоуправе из овог града, као и народни посланик у Скупштини Србије из Косовске Мировице Крстимир Пантић.

Инцидената није било а на главном ибарском мосту могли су се видети припадници косовске полиције и Кфора.

У српским срединама на Косову данас су постављени билборди на којима се жели добродошлица Вучићу пред његов долазак на Косово у децембру.

Коментари / 0

Оставите коментар