Љајић потврдио: Шешељ долази сутра

Председник Националног савјета за сарадњу с Хашким трибуналом и потпредсједник владе Србије Расим Љајић потврдио је да би Војислав Шешељ сутра требало да дође из Хага и да повратак лидера радикала не може да дестабилизује владу и Србију.

Србија 10.11.2014 | 17:28
Љајић потврдио: Шешељ долази сутра

Љајић је у Јутарњем програму ТВ Пинк рекао да ће данас бити познат термин доласка Шешеља, који ће допутовати редовним летом и да ће држава обезбиједити авионску карту.

Предсједник Националног савеза за сарадњу са Хашким трибуналом је подсјетио да је уторак дан повратка лидера радикала, који је договорен између љекара притворске јединице Хашког трибунала и самог Шешеља.

Љајић је подсјетио да је све било спремно да он дође у петак, али да је договорен тај оквирни рок до уторка, због препоруке љекара и превода медицинске документације на српски језик.

Он је истакао да је ријеч о преседану, јер Шешељу 12 година није изречена пресуда и додао да је циљ у Хашком трибуналу "излазак из ћорсокака у овом поступку".

Љајић је казао да је циљ у Хашком трибуналу да се искористи ситуација везана за болест Шешеља, да лидер радикала изађе из Хага и дочека пресуду, каква год она била, у Београду, а не у Хагу и да би тек потом био позван на дан или два, када буде изрицање пресуде.

Љајић је оцијенио да се влада понашала крајње професионално и коректно у овом поступку, као и у случају других притвореника и додао да је у конкретном случају урађено све што је потребно и да су дате потребне гаранције.

Предсједник Националног савјета за сарадњу са Хашким трибуналом је додао да ће данас бити донијета и саопштена одлука везана за још једног притвореника, који је болестан и који треба да се лијечи.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

војводо

10.11.2014 10:12

Добро дошао и брз опоравак ти желим.

ОДГОВОРИТЕ