Сребреница: Регистрован други случај шуге

У Дому здравља у Сребреници регистрован је други случај шуге, а ово заразно обољење установљено је код једне дјевојчице.

Република Српска 09.11.2014 | 13:17
Сребреница: Регистрован други случај шуге

Дјевојчица није боравила у играоници "Другарство" у Поточарима гдје је прије извјесног времена откривена шуга код једног дјетета, али је била у контакту са дјететом које је заражено.

Директор Дома здравља у Сребреници Ненад Милошевић рекао је да је приликом појаве првог случаја шуге упозорио да период инкубације траје од четири до шест недјеља, те додао да је управо толико прошло од регистровања првог случаја.

Милошевић је упозорио да је потребно већу бригу и пажњу посветити хигијенско-епидемиолошкој ситуацији на подручју општине, посебно у образовним и другим јавним установама о чему ће бригу повести и запослени у Дому здравља који ће обавити дезинфекцију обданишта, школа и других установа гдје се оцијени да је потребно.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сребреницу прогласит Дистриктом

09.11.2014 12:57

И та јадна Сребреница пати ко да је нечије пасторче..! Бањалука не инвестира ништа јер се боји се да ће се бошњаци масовно вратит.. Срби који тамо зиве немају никаквих инвестиција и зиве јадно горе од Бошњака који су се вратили.. Бошњаци се слабо враћају а Срби селе из Сребренице.. Ко је овде луд? За 20 година моземо отворит парк природе јер неће више бит зивота тамо..! Сарајево бар нешто мало садеке и да за Сребреницу ( да не говорим која је помоћ за Сребреницу покрадена у Сарајеву) .. Подстичу узгој малина и праве бар хладњаче и рецимо сад тренутно праве фабрику помфрита гдје запошљају 45 људи.. а Баја региструје рудник из Сребренице тамо негдје у Лакташима и плаћа порез у Лакташима да би што више извуко из Сребренице..! Наравно на стету и Срба и Бошњака Сребренице..! Искрено ми зао људи сто се тамо пате ко нигко. Најбоље рјешење је да се опстина Сребреница прогласи дистриктом и тек онда би зивнула,вако је све танко и нема никакве перспективе. Мислим да би зазивјела ДЦ Сребреница јер се налази на граници и имала би царинску надлезност као и Брчко. Мислим да је ово једино праведно рјешење за све који тамо зиве.

ОДГОВОРИТЕ