Члан “Пинк пантера” осуђен на 6 година затвора

Члан озлоглашене банде “Пинк Пантер”, српког порекла, осуђен је неправоснажно на шест година затвора у покрајинском суду у Клагенфурту (аустријска покрајина Корушка).

Свијет 04.11.2014 | 17:47
Члан “Пинк пантера” осуђен на 6 година затвора

Како је пренео аустријски “Клајне цајтунг”, 27-годишњи Србин је осуђен због пљачкашког напада на златару у центру Клагенфурта марта 2013. Он је признао злочин, док је његов саучесник и даље у бекству. Истражитељи сматрају да је реч о члановима банде “Пинк Пантер”, али за то још нема доказа.

Двојица мушкараца су украли накит и сатове у вредности од око 150.000 евра.

Двадесетседмогодишњи Србин, наоружан лажним пиштољем, упао је у радњу, оборио на под продавачицу која је била у једној од споредних просторија, док је другој наредио да отвори трезор, претећи јој пиштољем. За то време, његов 33-годишњи саучесник, такође Србин, разбио је стаклене витрине и покупио накит.

Побегли су на бициклима, које су позајмили у хотелу у коме су становали. Један пролазник их је сликао телефоном и тако им је полиција ушла у траг.

“Клајне цајтунг” преноси да је оптужени у мају ухапшен у Немачкој пошто је за њим била расписана међународна потерница.

На суду у Клагенфурту је изјавио да је плен продао за 20.000 евра у трговини за откуп злата, али да се више не сећа о којој је радњи реч. Судији и поротницима је говорио о тешком детињству за време рата, о
оцу, који је напустио породицу, и дуговима који су га натерали на злочин. На крају се више пута извинио због почињеног злочина.

Судија, међутим, није поверовао у његову “дирљиву причу”, а ни његово признање није утицало на изрицање блаже казне. Он је истакао да је оптужени претио двема службеницама и нанео им повреде и да је акција била планирана и изведена на бруталан начин.

Одбрана је најавила да ће се жалити на пресуду, а како тужилац није дао изјаву, пресуда није правоснажна.


Коментари / 0

Оставите коментар