Предато шест негативних извјештаја ревизора

Главни ревизор Републике Српске Душко Шњегота изјавио је да је главном републичком тужиоцу до сада достављено шест негативних извјештаја Главне службе за ревизију јавног сектора Српске и да је видљиво да је степен поштивања закона и других прописа и правила нешто нижи него у претходном периоду.

Република Српска 03.11.2014 | 12:13
Предато шест негативних извјештаја ревизора

Он је навео да се шест негативних извјештаја односи на "Жељезнице Српске", општине Власеница, Рибник и Невесиње, Дом здравља Требиње и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Шњегота је рекао да се неусклађености закона и прописа до којих се долази у ревизијама најчешће односе на непоштивање буџетских правила и процедура које се односе на поступке јавних набавки робе и услуга, као и неправилности у поступцима запошљавања и утврђивања појединих права из радног односа, те у вези са функционисањем система интерних контрола.

Он је додао да је у току ревизија у предузећу "Путеви Републике Српске", као и у неколико домова здравља и топлана. Шњегота је најавио да је за наредну годину планирано провођење укупно 65 финансијских ревизија, од чега 10 у јавним предузећима, те да да буде окончано шест ревизија учинка и један од два накнадна прегледа с циљем оцјене степена провођења датих ревизорских препорука.

Коментари / 0

Оставите коментар