ЦИК лети и након избора

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ 4. октобра ове године потписала је споразум са фирмом "Унионкомерц" из Сарајева о набавци авионских карата за потребе путовања чланова ове институције.

Босна и Херцеговина 03.11.2014 | 10:00
ЦИК лети и након избора

Ријеч је о оквирном споразуму, а цијена је 30.000 КМ на годишњем нивоу.

Међутим, овај авио-аранжман помало чуди, с обзиром на то да су опћи избори већ завршени, а самим тиме и потреба "појачаних" путовања чланова ЦИК-а у ДКП-е и мисије БиХ у свијету с циљем припрема избора.

На питање у коју сврху су купљене карте, с обзиром на то да су опћи избори већ завршени, из ЦИК-а одговарају да такав оквирни споразум "мора постојати уколико чланови ЦИК-а буду имали потребе за авионским картама".

"Друго, и изван изборног процеса Централна изборна комисија БиХ је дугогодишња чланица Удружења европских изборних званичника. Затим, ЦИК БиХ има изузетно добру сарадњу са изборним комисијама других држава, и са неким и потписане меморандуме о сарадњи и размјени искустава", наводе из Комисије те констатују да се због свега тога "може указати потреба за одласком у иностранство и изван изборног процеса".

Иначе, овај тендер ЦИК БиХ није привукао превелику пажњу, јер су се јавила свега два понуђача, а у тој конкуренцији (нај)повољнија је била сарајевска фирма "Унионкомерц".

Извор: НЕЗАВИСНЕ

Коментари / 0

Оставите коментар