Спољнополитички приоритет Србије чланство у ЕУ

Кључни спољнополитички приоритет Србије је пуноправно чланство у ЕУ, а визија заједничке европске будућности је визија свих нас на Западном Балкану, рекао је данас шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Србија 31.10.2014 | 16:55
Спољнополитички приоритет Србије чланство у ЕУ

На годишњем састанку министара спољних послова земаља чланица Вишеградске групе и Западног Балкана, Дачић је у Братислави рекао да Србија спроводи убрзане реформе како би достигла највише европске стандарде у свим областима и тиме испунила критеријуме за чланство.

Он је истакао да је план Владе Србије за излазак из економске кризе заснован на мјерама штедње, али и на озбиљнијем приливу буџетских прихода, тако што ће умјесто повећања пореза у циљу увећања пореских прихода бити повећан обим наплате.

˝Развој економије, а као предуслов тога, успостављање одрживог, доброг управљања, недвосмислено су међу кључним питањима у контексту развоја региона Западног Балкана у целини˝, казао је Дачић.

Шеф српске дипломатије оцијенио је да је састанак у Братислави још једна прилика за суштинску размјену мишљења чланица Вишеградске групе и министара Западног Балкана о актуелним политичким и економским темама.

Шеф српске дипломатије је, како је рекао, увјерен да ће размјена мишљења на састанку у Братислави, а посебно чињеница да долази до успостављања нове регионалне структуре - Фонда за Западни Балкан,
допринијети иницирању низа регионалних пројеката чија ће реализација бити додатни подстицај развоју стабилности, међусобне сарадње а тиме и економском напретку у региону.

Он је закључио да је заједнички интерес свих у региону Западног Балкана спровођење успјешних реформи у циљу успостављања ефикасних економских система што ће омогућити подизање животног стандарда и
свеопштег квалитета живота.


Коментари / 0

Оставите коментар