Приоритет рјешавање економских проблема

 Рјешавање економских проблема и отварање нових радних мјеста морају да буду приоритети за било кога ко буде формирао власт у БиХ, оцијенио је високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Босна и Херцеговина 31.10.2014 | 16:20
Приоритет рјешавање економских проблема

Инцко је рекао да су бирачи направили свој избор на протеклим општим изборима и њихова воља мора бити поштована, наводи се у саопштењу из ОХР-а."Сада је вријеме да се власт врати у службу грађана. Нема мјеста никаквој сумњи да и међународна заједница и грађани БиХ имају иста очекивања – да нове владе остваре значајне и брзе резултате", додао је Инцко.

Он је рекао да будуће власти на свим нивоима морају да се посвете и борби против корупције, као и деблокирању напретка у процесу евроатлантских интеграција."Имамо шансу за нови почетак. Потрудимо се да та шанса буде искориштена. Сада је сва пажња усмјерена на странке које прихвате одговорност да буду у власти, а сви врло пажљиво пратимо развој ситуације", рекао је Инцко.Високи представник у БиХ наглашава да парламенти и владе, за почетак, морају да буду формирани брзо и у потпуности у складу са законом, као и да се обезбиједи потребна заступљеност конститутивних народа и осталих.

"Међународна заједница ће пажљиво пратити процес формирања власти и тражићемо знакове који упућују на то да ли идемо у правом смјеру. Најважније питање је квалитет предложених кандидата", сматра Инцко.Он је додао да треба да буде више именованих жена у складу са Законом о равноправности полова БиХ који прописује равноправну заступљеност полова, што значи да је један од полова заступљен најмање 40 одсто.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

31.10.2014 15:22

Приоритет приоритета је да се ријешимо вас, господине Инцко.Стваро сте нам непотребни.

ОДГОВОРИТЕ